Kategorije Premium sadržaj

HDZ na Facebooku: Koja pljuska vodstvu MOST-a! Troskot se opet izblamirao!

Širi dalje

Iz Hrvatske demokratske zajednice su na društvenoj mreži Facebook žestoko okomili na MOST, konkretno na njihovog zastupnika Zvonimira Troskota za kojega navode da je pokušao opstruirati projekt narodnih obveznica!



Ministarstvo financija u petak je objavilo konačne uvjete izdanja obveznice – izdat će se dvogodišnja obveznica u iznosu od 1,85 milijardi eura, od čega će 1,34 milijarde eura biti alocirano građanima, a 514,57 milijuna eura institucionalnim ulagačima, uz kamatnu stopu od 3,65 posto

Tako je kamatna stopa od 3,65 posto godišnje po kojoj će se izdati nove obveznice viša nego je bilo najavljivano u javnom pozivu za upis, koji je predviđao minimalnu kamatnu stopu 3,25 posto godišnje.
Obveznica će biti izdana 8. ožujka, a dospijevat će 8. ožujka 2025. godine.

Država će tako po prvi put izdati tzv. narodnu obveznicu, a građani su upisali i bit će im alocirano gotovo 1,34 milijarde eura.

Po objavi tih podataka iz HDZ-a su se oglasili na Facebooku i uputili otrovne strelice prema Mostovcima koji su opstruirali Vladin projekt:

“Koja pljuska destruktivnom, zlonamjernom vodstvu MOST-a! Narod je Troskotu dao otkaz, građani s indignacijom su odbacili njegov pokušaj da opstruira projekt narodnih obveznica!

Umjesto milijardu eura, koliko se maksimalno očekivalo, Hrvati su uplatili čak 1,34 mlrd € obveznica. Znatno više i od najoptimističnijih procjena! Želeći iz mržnje prema HDZ-u spriječiti sugrađane da oplemene svoju štednju s daleko, daleko povoljnijom kamatom (3.65% godišnje) nego što je imaju u bankama, Troskot se teško izblamirao kao i dok je lani nasrtao na Vladu RH jer je ograničila cijene 9 ključnih prehrambenih proizvoda.

Umjesto da pozdravi tu odluku i stane na stranu potrošača, strašio je ljude „nestašicama koje će sigurno izazvati ova nerazumna odluka“. Nestašica, naravno, nije bilo.

I tada i sada je taj sitni provokator stao u zaštitu krupnog kapitala, a protiv interesa građana.

Tako je stao protiv interesa i kada je MOST, u sprezi sa starijim partnerom SDP-om, pokušavao spriječiti izgradnju LNG terminala”, stoji u objavi HDZ-a na Facebooku.

Koja pljuska destruktivnom, zlonamjernom vodstvu MOST-a! Narod je Troskotu dao otkaz, 🇭🇷 građani s indignacijom su…

Objavljuje HDZ – Hrvatska demokratska zajednicaPonedjeljak, 6. ožujka 2023.

R.I. /Foto: Fah/Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Sporovi Fantasyland protiv HPB-a, HFP-a, CERP-a i RH sele se s Trgovačkog suda u Zagrebu

Trgovački sud u Zagrebu donio je odluku kojom se predmeti u sporovima grupacije Fantasyland protiv…

28 minuta prije

U teorije zavjere najviše vjeruju glasači Mosta i DP-a. Ova je najpopularnija

U teorije  zavjere najviše vjeruju osobe desne ideološke orijentacije, mlađi i neobrazovani te među hrvatskim…

1 sat prije

Kako organizirati sve za savršen piknik: Od planiranja do realizacije

Piknici su oduvijek bili omiljeni način druženja i opuštanja u prirodi. Zanimljivo je znati da…

2 sata prije