Kategorije Premium sadržaj

Ispovijed liječnika koji je spasio Eriksena: Imao je puls i disao, a onda je sve stalo…

Širi dalje

Danski reprezentativac Christian Eriksen srušio se na terenu u posljednjim minutama prvog poluvremena utakmice 1. kola Eura protiv Finske. Uslijedila je prava drama i borba za Eriksenov život




Christianu Eriksenu prvi su u pomoć priskočili suigrači, kapetan Simon Kjaer i Joakim Maehle. Baš je Kjaer bio taj koji je fantastično brzo reagirao, odmah mu je izvadio jezik i dao umjetno disanje te ga okrenuo na bok. S danske klupe dojurili su i liječnici reprezentacije predvođeni Mortenom Boesenom.

“Zvali su nas na teren čim se srušio, a iako nisam vidio trenutak kad je pao, bilo je jasno da je kolabirao”, rekao je Morten Boesen i potom otkrio kakva se drama odvijala:

“Kad sam došao do njega, ležao je na boku, disao je i osjetio sam puls. No, odjednom se sve promijenilo, iznenada je sve stalo…”

U pitanju su bile minute, započela je grčevita borba za život danskog reprezentativca.

“Odmah smo ga počeli oživljavati i nakon nekoliko minuta smo, uz pomoć ostalih doktora, to i uspjeli”, s olakšanjem je prepričavao Boesen te nastavio:

“Prije nego što je otišao u bolnicu je sa mnom razgovarao dok je bio na nosilima. Bila je to fantastična i jako brza pomoć, od liječnika samih sa stadiona i svih ostalih službi.”

Christian Eriksen odmah je prebačen u bolnicu, stabilno je i njegovo je stanje sada pod kontrolom. No, nesretni Eriksen se još na putu za bolnicu čuo sa suigračima i zatražio od njih da nastave prekinutu utakmicu!

Finci su na kraju pobijedili 1:0, ali do slavlja nije bilo nikome.

Megy M. /Foto: afp


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vrkljan pisao Grbinu: Raskrinkao sam tvoju podavlu “desnim strankama”

Nakon što ga je prozvao na press konferenciji Milan Vrkljan bivši saborski zastupnik, uputio je…

11 minuta prije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

9 sati prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

12 sati prije