Kategorije Premium sadržaj

IVKOŠIĆ: Sramotan je potez HDZ-ove vlasti da zabrani književnicu Julienne Bušić

Širi dalje

Malo tko u Hrvatskoj ne zna tko je vrsna književnica Julienne Bušić, Amerikanka, supruga pokojnog Zvonka, s kojim je cijeli život posvetila Hvatskoj i odležala duge godine zatvora, piše u Večernjem listu Milan Ivkošić.



Kad je 1990. došla u Hrvatsku, među domoljubima je prihvaćena objeručke, a radila je kao suradnica dr. Franje Tuđmana u Uredu predsjednika. S puno poštovanja prema njoj se odnosi i književni milje, a jedina je hrvatska autorica koja je napisala roman o Vukovarkama silovanim u ratu. Osim za ekstremnije ljevičare, bila je i ostala neupitna i uvažavana.

Tek su se trebali pojaviti Andrej Plenković i njegova vlast, trebao se razotkriti novi, ljevičarski, sramotni HDZ koji više nimalo ne sliči na vodeću hrvatsku stranku iz devedesetih godina pa da Julienne Bušić postane – zabranjena autorica.

Jedan lijevi portal, što ga je pokrenuo jedan od posljednjih komunističkih glavosječa, pod naslovom “Konačno malo razuma…” piše kako se u knjižnici Srednje škole Vladimira Preloga trebalo održati njezino predavanje o spremnosti na žrtvu, ali je na intervenciju toga portala u mjerodavnom ministarstvu otkazano.

Iz ministarstva im je odgovoreno “da su zatražili hitno očitovanje škole kako bi imali potpunu informaciju” a domalo je ravnatelj izvijestio da je predavanje otkazano.

Od koje krvarine vlastodršci hrane svoju djecu!Vlast sluša portal komunističkih glavosječa, piše Ivkošić.

MP/Foto:cropix


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

1 sat prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

2 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

3 sata prije