Kategorije Premium sadržaj

Jandroković o Fimi mediji: Nisam ništa znao! Ne prihvaćam odgovornost za nešto što nisam kriv!

Širi dalje

Predsjednik sabora Gordan Jandroković na konferenciji za medije odgovarao je na novinarska pitanja oko presude za Fimi mediju s obzirom da je bio u vrhu stranke i u vrijeme Ive Sanadera.



Kaže da je često spominjan od strane oporbe u kontekstu presude za Fimi mediju. Na pitanje je liu ikada išta primijetio, odgovara: “Skrenuo bih pozornost na presudu. Iz nje se vidi koje su osobe krive i odgovorne i da HDZ posljedično snosi odgovornost”, kazao je.

“Nisam znao za radnje koje se spominju u presudi. Biti član predsjedništva ne znači da ste informirani o svim radnjama. S tim stvarima nisam bio upoznat niti je to bio dio posla s kojim sam se trebao baviti. Što se tiče razdoblja od 2004. do 2008. bio sam saborski zastupnik i bavio sam se vanjskom politikom. Od tada je prošlo 12, 13 godina i sada su osjećaju puno drugačiji. Gleda se hladne glave, no u tim trenucima nisam se dobro osjećao”, kazao je.

Gordan Jandroković komentirao odluku Vrhovnog suda u slučaju Fimi Media

“Nosim i sam politički teret svih ovih godina, no ne prihvaćam odgovornost za nešto što nisam kriv”, poručio je Jandroković.

Na pitanje o kritici šefa SDP-a Peđe Grbina da je morao nešto znati, podsjetio je na nedavnu aferu u SDP-u i pitao se je li Grbin znao da da Stjepan Kovač laže.

“Što se objavi, kaže, u medijima, ne znači da je točno. Dalek je put od onoga da nešto sumnjate do toga da ga optužite. Nadležna tijela su provela postupke i u ovom slučaju dokazale da pravosuđe nije HDZ-ovo. Pokazalo se da je neovisno i osudilo je i predsjednika tadašnjeg HDZ-a i posljedično i samu stranku”, kazao je.

Na pitanje treba li se HDZ ispričati građanima, odgovorio je da su već platili političku cijenu i da će platiti i kaznu.

“Što se tiče isprike, da bi se ispričali, morate biti krivi”, kazao je. Napomenuo je da nisu još iscrpljena sva pravna sredstva i da će tek vidjeti hoće li ići na Ustavni sud.

Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Lokomotiva – Rijeka 3:1 Lokosi osigurali Dinamu vodeće mjesto

Lokomotiva je pobijedila Rijeku 3:1 u 32. kolu SuperSport HNL-a u Kranjčevićevoj i napravila ogrman…

3 sata prije

Krasnec: Milanović je uporno demantirao, a kad je ulovljen u laži, zašutio je!

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec, autor knjige “Neprijatelji iz čista mira”, gostovao je u emisiji HTV-a…

7 sati prije

Autor knjige o Milanoviću i Plenkoviću otkrio trenutak koji je odredio njihov odnos

Kada je krenulo neprijateljstvo između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Jesu li i u mladosti…

9 sati prije