Kategorije Premium sadržaj

Javila se časna sestra napadnuta u Africi: ‘Preživjela sam! Molite za mene’

Širi dalje

U Soroti, 400 km od Kampale u Ugandi uoči božićnih blagdana, 23. prosinca napadnuta je misionarka s. Vedrana Ljubić (57), članica Družbe Kćeri Božje ljubavi, izvijestili su iz ureda Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i pozvali na molitvu za njezin što brži i uspješniji oporavak.



Nakon što se saznalo da je napadnuta mnogi su joj putem društvenih mreža slali poruke podrške, a ona im je i uzvratila

Sestra Vedrana aktivna je i na Facebooku, gdje najviše objavljuje o svom humanitarnom radu. Nakon što se saznalo da je napadnuta mnogi su joj putem te društvene mreže slali poruke podrške, a ona im je i uzvratila, što bi mogao biti znak da se oporavlja.

–  Preživjela sam! Molite za mene! – poručila je časna i zahvalila svima na podršci i poželjela sretan Božić.

S. Vedrana u Ugandi djeluje već 23 godine i trenutačno je u Soroti, vrlo siromašnom, sjevernom djelu Ugande, gdje priprema za djelovanje novu misijsku postaju. Provalnik je od s. Vedrane tražio novac koji je ona odbila dati i počela vikati nakon čega ju je udario mačetom dvaput po glavi i dvaput po ramenu.

Sa sestrom je u kući bila samo jedna sestra juniorka koja je tada bila u kupaonici. Čuvar koji je inače s njima dobio je slobodno za Božić da može biti s obitelji. Vedrana je prebačena u bolnicu na liječenje.

– Molimo za što brži i uspješniji oporavak s. Vedrane kao i za sve naše misionare i misionarke koji svakodnevno žive u opasnim i nesigurnim okolnostima kako bi navijestili Božju ljubav prema svakom čovjeku. Molimo da Novorođeni donese mir u sva ljudska srca i svima podari sigurnost koju samo on daj – poziva Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela.

Sestra Vedrana Ljubić, misionarka u Ugandi rođena je u župi Uzdol u Rami, svoju želju za misije svojim poglavarima izrazila davne 1983., a u misije otišla tek 15 godina poslije, 1998. godine. Četiri sestre koje su došle sa s. Vedranom u Ugandu ubrzo su počele graditi samostan, a kasnije su izgradile i ambulantu, školu i mlin za mljevenje žitarica.

S. Vedrana je u razgovorima tvrdila kako u Ugandi ne bi trebalo biti gladi.

– Uganda je bogata dvjema sjetvama. Međutim, kada se plodovi uberu, nemaju ih gdje staviti da se sačuvaju od vrućine, pa se brzo sve ucrva i sagnjije. Međutim, ono najstrašnije s čim se susrećemo svih ovih godina jest žrtvovanje ljudi koje je u ovoj zemlji postalo tradicija. Većinom se žrtvuju nevina dječica. Novine su pune takvih slučajeva ispričala je s. Vedrana koje je prilikom posjeta domovini isticala kako se jedva čeka vratiti u ovu siromašnu afričku zemlju koju ‘ludo voli’.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije