Kategorije Premium sadržaj

Još jedan proizvod povučen iz prodaje zbog ozbiljnog rizika za zdravlje

Širi dalje

Iz prodaje je zbog velike količine tetrahidrokanabinola (THC) povučeno konopljino ulje. Povičen je Kukuruzni snack proizvod s mahunarkama.



Zbog visoke količine tetrahidrokanabinola iz prodaje se povlači konopljino ulje, objavljeno je u četvrtak. Prozvod spada u kategoriju masti i ulja, a rizik za zdravlje je ocijenjen ozbiljnim.

U proizvodima je nađen povećan sadržaj tetrahidrokanabinola (THC). Konzumacija bi mogla imati neželjene posljedice za zdravlje, poput promjena raspoloženja i umora. Zbog toga bi kupci svakako trebali obratiti pozornost na opoziv i prestati koristiti te proizvode.

Ministarstvo poljoprivrede  ranije je izvjestilo i povlačenju proizvoda Vita D´or BIO ulje konoplje od 250 mililitara zbog mogućeg povećanog sadržaja tetrahidrokanabiola (THC-a).

Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o sigurnosti hrane, a povlače se količine s datumom upotrebe do lipnja 2022. godine.

Povučen i Kukuruzni snack proizvod s mahunarkama

Državni inspektorat obavještava potrošače o opozivu proizvoda AMO ESSERE BIOLOGICO MINI GALLETTE MAIS E LEGUMI 80g (Kukuruzni snack proizvod sa mahunarkama), LOT broja P21110547, najbolje upotrijebiti do 08.08.2022., zbog neoznačenog mliječnog proteina u proizvodu.

S obzirom da proizvod sadrži neoznačeni alergen, mliječni protein, proizvod može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na isti dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

Proizvod nije u skladu s Uredbom 178/2002 o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani, osnivanju Europske agencije za sigurnost hrane te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane i Uredbom (EZ) br. 1169/2011 Europskog parlamenta i Vijeća od 25. listopada 2011. o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Detaljniji podaci o opozivu proizvoda objavljeni su na internetskim stranicama subjekta u poslovanju s hranom Eurospin Hrvatska d.o.o. https://www.eurospin.hr/obavijest-o-povlacenju-proizvoda-amo-essere-biologico-mini-gallette-80g/

D.M. /Foto: press


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

4 sata prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

9 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

11 sati prije