Kategorije Premium sadržaj

KAJKIĆ OBJAVIO: Državna odvjetnica iz Zagreba na vrhu Azije razvila srpsku zastavu

Širi dalje

Neobičnu vijest na svom Facebook profilu objavio je Nikola Kajkić, bivši ( suspendirani)  policijski istražitelj ratnih zločina.



Kajkić piše da je Gordana Knaus, zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu, u organizaciji Udruge vojnih invalida Srbije planinarila u Aziji, a na jednom od vrhova izvjesila zastavu Srbije.

Kajkić piše:

!”VJEROVALI ILI NE…

GORDANA KNAUS zamjenica opcinskog drzavnog odvjetnika u Zagrebu. U organizaciji UDRUGE VOJNIH INVALIDA SRBIJE… planinarila je i osvajala vrhove na podrucju Azije, jedan od osvojenih vrhova ovekovecila je postavljanjem zastave R. Srbije (vidi sliku)..

PA SE MI CUDIMO KAKO BATINJANJE ZAROBLJENIKA DO SMRTI U HANGARU NA OVCARI NIJE RATNI ZLOČIN?? PA NIKADA I NECE BITI KADA OVAKVI ZASTUPAJU OPTUŽBU??”

Na ovu temu, je li državna odvjetnica Gordana Knaus na fotografiji sa zastavom Srbije, poslali smo upit DORH-u i kad ga dobijemo objavit ćemo ga.

Fotografija koju je Kajkić objavio, navodeći da je riječ o vrhovima Azije te da je osoba u crvenoj jakni i sunčanim naočalama Gordana Knaus, objavljena je stranicama Planinarskog društva Pobeda iz Beograda. Pišu da je snimljena 13. veljače 2009.

godine na vrhu Aconcague u Argentini.

Aconcanga je sa 6960,8 m najviši vrh Južne Amerike i najviši vrh južne hemisfere, a uz fotografiju objavljenu na stranici Planinarskog društva Pobeda iz Beograda piše: “Srbija na vrhu”.

Na kraju teksta, nakon dnevnika uspona, zahvaljeno je sponzorima, među kojima je Udruženje Ratnih Vojnih Invalida Srbije. Nisu, dakle, organizatori, nego jedan od desetak sponzora ekspedicije.

Foto: Planinarsko društvo pobeda.rs

Akonkagva se nalazi u masivu Anda u Argentini, na samoj granici s Čileom. Uspon na taj vrh, koji je i najviši vrh svijeta nakon Himalaja, nije tehnički zahtjevan, ali mali postotak kisika ( tek 40 posto u odnosu na nivo mora), nizak atmosferski tlak, aklimatizacija i zahtjevni vremenski uvjeti, uspon na Aconcagvu čine izuzetno teškim.

Javno nije poznato da je jedna državna odvjetnica iz Zagreba osvojila Aconcagvu, a skloni smo povjerovati da bi se čulo. Aconcagva se osvaja jednom u životu.

Informacije iz drugog izvora govori nam da je Gordana Knaus bila član ekspedicije koja je 28. siječnja 2009. ( tada još nije bila državna odvjetnica, izabrana je 2010.) s aerodroma Nikola Tesla u Beogradu krenula u osvajanje Aconcagve u argentinskim Andama. Ali se na vrh nije popela.

P.S. Po objavi teksta na Maxportalu i Kajkić je izmijenio  svoju objavu pa je umjesto  “vrhova Azije”napisao da je riječ o “vrhovima Južne Amerike”. 

—————————————————————————

ODGOVOR IZ DORH-a

Na službenim stranicama DORH-a zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo demantira da je njihova tužiteljica na slici sa zastavom Srbije.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu odgovara na nekoliko zaprimljenih upita novinara te, u cilju točnog i istinitog informiranja, objavljuje kako nije točna objava Nikole Kajkića na Facebook profilu u kojoj navodi “da se zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Zagrebu Gordana Knaus u organizaciji Udruge vojnih invalida Republike Srbije penjala na azijske vrhove, gdje je uspon ovjekovječila slikom zastave Republike Srbije”.

“Imenovana zamjenica općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu nikada nije putovala u organizaciji Udruge vojnih invalida Republike Srbije, niti se ona nalazi na fotografiji sa srpskom zastavom, kako je to objavio Nikola Kajkić. Spomenuta zamjenica je 2009. godine uplatila aranžman organiziranog planinarenja na planinu Aconcagua (Argentina, Južna Amerika), u organizaciji planinarskog kluba iz Republike Srbije Extreme summit team.

Do vrha spomenute planine nije došla i nije isticala zastavu nijedne zemlje.

Slijedom svega navedenog, objava Nikole Kajkića predstavlja netočno informiranje, i to iz njemu znanih razloga, ali i internetskih portala koji su prenijeli njegovu objavu bez provjeravanja informacije, kako to nalažu profesionalna pravila i odredbe relevantnih zakona u Hrvatskoj”, objavilo je Državno odvjetništvo.

M. Marković/Foto: Facebook N. Kajkić

 

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

2 sata prije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

3 sata prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

4 sata prije