Kategorije Premium sadržaj

Kupci oprez, s tržišta je povučena ova dimljena delikatesa zbog salmonele

Širi dalje

Dimljene pečenice Grašo koje na tržište stavlja Mesnica Grašo, s tržišta je u četvrtak povukao Državni inspektorat, nakon što je u njima utvrđena bakterije iz roda Salmonella spp.



Državni inspektorat u priopćenju pojašnjava kako je riječ o opozivu proizvoda Pečenice dimljene Grašo (mesni pripravak), rinfuza, LOT 07112023, proizvedeno 07.11.2023. s naznakom upotrijebiti do 08.12.2023..

Riječ je o proizvodu ŠKALEC PROMETA d.o.o., Lanište 5d, HR, prerada mesa Družilovec 116.

ŠKALEC PROMET  upravlja restoranom, fast foodom i mesnicom u Zaboku Primarna djelatnost je ugostiteljstvo te prerada mesa i mesnih pripravaka koji se pripremaju na tradicionalan način.

Povučena je i kurkuma u prahu zbog  pesticida

Zbog povišene razine pesticida klorpirifosa, opoziva se kurkuma u prahu Haldi (Turmeric powder Haldi) od 100 grama, izvijestio je u četvrtak Državni inspektorat Republike Hrvatske.

Zbog zaštite potrošača, mole se kupci da taj proizvod s rokom trajanja 28. veljače 2024. ne konzumiraju i da proizvod vrate u trgovinu Pekinška Patka, Vlaška 78 kako bi dobili povrat novca.

Riječ je o kurkumi u prahu Haldi, trgovačkog naziva TRS Asia’s Findest Foods, s LOT brojem T530222, bar koda 5017689004217, podrijetlom iz Indije.

Proizvod nije u skladu s Uredbom Komisije (EZ) o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.

Hina/Foto: Ilustracija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Objavljena lista najboljih trenera, Dalić pri vrhu, izbornik Srbije na dnu

Nešto više od mjesec dana dijeli nas od početka Europskog nogometnog prvenstva Njemačkoj.  Prvenstvo otvaraju…

2 sata prije

Stanišić golom u 97. minuti odveo Bayer u finale, a tamo ga čeka Pašalić s Atalantom

U finalu ovosezonske nogometne Europske lige igrat će Bayer Leverkusen i Atalanta, u polufinalu je…

2 sata prije

Slijedi li krah HPB-a? Vrhovni sud prihvatio reviziju grupacije Fantasyland u sporu protiv HPB-a većem od 100 milijuna eura

Grupacija Fantasyland iz Samobora ( Fantazija projekt d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija hoteli d.o.o.…

11 sati prije