Kategorije Premium sadržaj

Laž u obranu nasilja: “Dragi idioti, ova slika nastala je prije devet godina!”

Širi dalje

Društvenim mrežama kruži slika navijača Crvene zvezde, a u opisu se najčešće navodi kako je riječ o vaterpolistima koji su se slikali u Splitu dan prije napada na splitskoj Rivi.



Maxportal je fotografiju maskiranog zvezdaša dobio s  desetak adresa s porukom “evo što su vaterpolisti radili noć prije”. Iako nismo znali priču o fotografiji vjerovali smo da nema veze s vaterpolistima pa ju nismo objavili.

Fotografija maskiranog u dresu Crvene zvezde koji s tri ispružena tri prsta pozira na splitskom Sustipanu, a u pozadini se vidi Riva i zgrada Gradskog poglavarstva, nastala je u listopadu 2010. i nema veze s vaterpolistima.

Jurica Galić, bivši torcidaš, autor autor vrlo popularnog bloga The Mladichi, ukazao je na moć manipulacije davno nastalim fotografijama.

“Jedan detalj nevezan uz rivu i vaterpoliste Crvene zvezde. Inače, ta tema je više dosadila bogu i gospi. Radi se o moći propagande. Ljudskoj gluposti i manipuliranju idiotima. Ništa lakše.

Naime, naletio sam na desetke statusa u kojima se podijelila slika lika u dresu CZ i nebulozama tipa: “Evo vidite da su Delije noć prije bile u Splitu..”

Jesu, bile su. I bit će kao turisti. Gle čuda, izgledaju isto kao i mi, slično govore i slične su im kulturološke navike i kvocijent inteligencije. Tako da će se lako uklopiti u masu. Naravno da će se dosta njih slikati za Facebook pored nekog murala i provocirati. Navijačka posla.

Ali dragi idioti, slika koju uporno dijelite je nastala prije devet godina i još tada je dokazano da je lažna i da je napravljena iz zajebancije. Nikakav Delija nije na slici.

Zašto to pričam? Čisto da vidite koliko ste glupi i koliko se netko s vama može poigravati i manipulirati.

Osim ako je iz zlobe ne koristite. Prije to mogu shvatiti i odobriti nego da zaista vjerujete u to”.

 

Megy Matičić/Foo;facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

38 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije