Kategorije Premium sadržaj

LJUBAV U DOBA KORONE: Naklon do poda Cristianu Ronaldu za ove poteze

Širi dalje

Gabriel García Márquez je napisao roman “Ljubav u doba kolere”, a danas svjedočimo da bi mnogi mogli napisati roman o ljubavi u doba korone. Jedan od njih svakako je i Cristiano Ronaldo koji je novim potezima ponovno pokazao da je veliki humanitarac.



Iako  je katkada kritiziran kao bahat, mediji su više  puta pisali o plemenitosti popularnog Portugalca i sudjelovanjima u brojnim humanitarnim akcijama.

Prije nekoliko godina je, na upit jednog dječaka zašto se ne tetovira kao brojni drugi igrači, odgovorio: “Ne želim se tetovirati, jer često doniram krv”, objasnio je Portugalac koji barem dva puta godišnje daruje krv.

U mnogim zemljama, kao mjera opreza i prevencije širenja bolesti poput hepatitisa, nakon tetovaže tijela zabranjuje se darivanje krvi u periodu od šest mjeseci do godine dana. U Hrvatskoj takve zabrane nema.

Portugalac se prije dva dana oglasio putem društvene mreže kako bi javno dao potporu svima u ratu sa koronavirusom.

“Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju od svih nas. Danas vam ne pišem kao nogometaš, već kao sin, otac i ljudsko biće koje je iskreno zabrinuto onim što se događa i što utječe na cijeli svijet. Vrlo je bitno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i vladajućih struktura o tome kako se nositi s aktualnom situacijom”, napisao je Cristiano Ronaldo

“Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a suosjećam s onima koji se bore s virusom, kao što je to moj suigrač Daniele Rugani. Naravno, pružam poruku istinskim profesionalcima koji se brinu za zdravlje drugih ljudi i tako riskiraju vlastite živote.”

Nakon emotivnih riječi Ronaldo je prešao i na konkretna djela. Španjolski dnevni list Marca piše da je  Ronaldo odlučio prenamijeniti svoj lanac hotela u Portuglau u bolnice kako bi pomogao u borbi protiv koronmavirusa.

Marca navodi da će njegovi luksuzni hoteli “CR7″ u Lisabonu i Madeiri  biti pretvoreni u improvizirane ”bolnice”. Smještaj za zaražene će biti besplatan, a Ronaldo će pokriti troškove liječenja, kao i plaće liječnika, medicinskih sestara i ostalog osoblja.

Ronaldo je vlasnik dvaju franšiznih ‘CR7’ hotela. Jedan se nalazi u njegovom gradu, Funchalu, na otoku Madeiri, a drugi u Lisabonu. Oba hotela imaju četiri zvjezdice te su prilično luksuzno opremljena. Hoteli su idealni za parove, a ukrašeni su brojnim suvenirima vezanima uz Ronalda poput njegovih potpisanih dresova iz reprezentacije i slično.

Ronaldo je trenutno u samoizolaciji na rodnoj Madeiri, a TV Porugal je u nedjelju u podne  objavio da u Portugalu ima 169 zaražanih korona virusom.

M. Marković/Foto:

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

3 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

4 sata prije