Kategorije Premium sadržaj

Ljubomir Kerekeš primio braniteljsko priznanje, čestitali mu Milanović i Medved

Širi dalje

Istaknuti  hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Ljubomir Kerekeš primio je u srijedu Veliku zlatnu plaketu – “Da se ne zaboravi” Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. zbog mnogih predstava koje je odigrao, prije svega, za invalide Domovinskog rata.



Kerekešu je u dvorani Varaždinske županije priznanje uručio predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91. (UHBDR 91.) Mladen Pavković. O priznanju odlučila je ta udruga u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, izvijestio je Mladen Pavković.

Kako se među ostalim navodi, Kerekeš je čovjek koji je odigrao mnoge predstave, prije svega za invalide Domovinskog rata i uvijek kada to može pomaže u nevolji, a i od prvih dana zauzimao se za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu.

Četiri desetljeća umjetničkog rada Ljubomira Kerekeša predstavila je intendantica Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Varaždinu Jasna Jakovljević.

Kerekeš je pak posvjedočio da je do sada dobio mnoga priznanja i nagrade, ali da mu je ova najdraža jer dolazi od ljudi koji su uistinu bili prvi kada je trebalo.

Priređen je i prigodni program u kojemu su sudjelovali i Ivica Dolenec, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata (UHBDDR), te glazbenik Mirko Švenda Žiga.

Kako je istaknuto, čestitke za ovo priznanje umjetniku su uputili i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, hrvatski predsjednik Zoran Milanović, varaždinski biskup mons. Bože Radoš, varaždinski župan Anđelko Stričak i mnogi drugi.

Hina/Foto: facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

36 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije