Kategorije Premium sadržaj

LOCIRALI, IDENTIFICIRALI I OBRISALI! Twitter ugasio 8.558 Vučićevih botova

Širi dalje

Društvena mreža Twitter objavila je da su njihovi timovi za provjeru autentičnosti korisnika ugasili 8.558 profila koji su, po njihovim riječima, bili angažirani na promoviranju Srpske napredne stranke, vladajuće stranke u Srbiji, i njezinog lidera Aleksandra Vučića.



“Krajem prošle godine identificirali smo skupine računa uključenih u neovlaštene koordinirane aktivnosti, što je dovelo do uklanjanja 8.558 računa koji su radili na promociji vladajuće stranke Srbije i njenog lidera”, objavljeno je na Twitter Safety, službenom profilu te tvrtke.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1245682439969792005?ref_src=twsrc%5Etfw

Vučić je za sve svoje press konferencije i druge javne nastupe organizirao vojsku stranačkih botova koji su ga hvalili i stvarali mesijanskih dojam o njemu kao mitskom borcu za Srbiju.

Vučićev SNS ima 705 000 članova i nema zaposlenika državne uprave koji nije član njegove stranke. Poklopio je i sve televizije osim N1, NoveS i TVŠabac (gdje je na vlasti oporba), a pandemija COVID-19 omogućila mu je i da uvede korona diktaturu.

U prosincu 2018., u izravnom  prijenosu na Facebooku, pratio sam Vučićevo  obraćanje u Ujedinjenim narodima na temu Kosova (nakon njega je govorio Hashim Thaçi) i za desetak minuta na Facebooku Vučić je prikupio oko 12 tisuća komentara. Svi su  bili pohvalni i u slavu “velikom borcu za srpsko Kosovo”.

U Hrvatskoj su lažni profili, ili pak stranački botovi, imali skromne razmjere. Tek pred izbore HDZ bi znao aktivirati 50-ak lažnih profila na Facebooku, Škorin tim ih je u vrijeme predsjedničke kampanje imao 30-ak, a sad nešto na tome rade Mostovci.

M. Marković/Foto:

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

2 sata prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

8 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

8 sati prije