Kategorije Premium sadržaj

MAKS SLAVIČEK: Umjesto satire Frljić nam priprema sataru dok Orepić u Saboru jede debele šnicle

Širi dalje

Hrvatski branitelj Mario Maks Slaviček, koji polako ulazi u svijet politike, osvrnuo se na posljednju predstavu Olivera Frljića “Šest lica traži autora” premijerno izvedenu u zagrebačkom Kerempuhu.



Osim Frljića komentirao je bivšeg ministra, danas saborskog zastupnika, Vlahe Orepića i njegovu izjavo o debelim šniclama i braniteljima:

“Iznosim svoj osvrt na događaje vezane za Olivera Frljića i njegovu predstavu kao i izjavu Vlahe Orepića. U oba se slučaja diskreditiraju vrijednosti za koje smo ginuli i za koje smo ranjavani pa stoga eto ovim putem uzvraćam narečenima na njihove objede i insinuacije kontra mjerom.

Mišlju, riječju djelom i satiričnim perom. A Vi sami prosudite čije je pero iskrenije, čija je riječ istinitija, misao čišća a djela cjenjenija…

Davno sam napisao kako nas satiru satirom, a najradije bi nas ti i takvi satrali satarom, kad bi im se ukazala prilika, dade se isčitati iz svega što se zbiva  u medijima i politici. I stoga eto na njihovu satiru odgovaram svojim satiričnim opisom i komentarom ovog Frljićevog „kulturnog“ događaja.

To Vam tako biva, ono otprilike kao kad kod nas u Slavoniji svinjar spremi napoj, okupi i u gater dovede svoju svinjčad, kako bi ih prebrojao, procjenio,obilježio napojio napojem i njima manipulirao…

Upravo je to isto odradio sam Oliver Frljić sa svima onima koje okupio u svoj “umjetnički gater” i koji su mu pljeskali i pljeskom zahvaljivali na napoju koji im je dao.

Svaka svinja rado ide na napoj svoga svinjara rekle bi naše stare šokice. Pa tako i ova “intelektualno-politička” svinjska, krmeća elita trčeći ide, napojiti se „intelektualnog“ napoja svoga svinjara i duhovnog gurua Olivera Frljića.

On i njemu slični koji ga uzvisuju ništa su drugo doli krmad koju tovi politika i državni proračun iz džepova poštenih Hrvatica i Hrvata.

No za svinje se zna kako su vrlo inteligentne i pametne za razliku od Frljićeve predstave, njegovih poklonika a  sam što je Frljić smetnuo s uma, rekoh  jer on baš kao i njegovi pobornici ,štovatelji i promotori nisu svinjama koje iskorištavaju za političko-politbiroovske predstave  po intelektu ni do papaka. A ima takvih podosta u našem javnom životu koji su manje inteligentni od gudana,potvrđuju to  u svojim izjavama,ponašanju, objedama i poltikama  recimo…

Vidi ti naknadne pameti druga oficira Orepića, kaže citiram: “Branitelje se treba poštivati i uvažavati, ali ja ne mogu jesti šniclu, a da građanin koji za tu šniclu radi – nema ni za toć“.

A što je s Vama “visokim” političkim dužnosnicima, zastupnicima koji primate i koštate državu više nego branitelji?

Koji jedete u saborskom restoranu debele šnicle za male novce dok narod kopa po kantama? Neki drugi su poput Vas, druže Orepiću, na vrijeme promijenili odoru i pobjegli iz JNA u HV kako bi se uhljebili no nisu se odrekli zvijezde i njenih ideala, jeste li se Vi odrekli. Što drugo kazati svima takvima nego zvizda im materina konvertitska i “vjerodostojna”.

Eto kad se Vi prvi odreknete svojih političkih sinekura,besplatnih prijevoza, obroka, cipelarina, odjelarina, dnevnica, pristanete na saborsku plaću u visini prosječnog osobnog dohotka u RH onda ćete biti mjerodavni kritizirati primanja stradalnika domovinskog obrambenog rata. Jer tek ćemo tada Vi i ja spadati u isti platni razred primanja. 5% više od prosjeka cenzusa RH, kolika je moja invalidska mirovina.

Uzgred molim “cijenjenog” gospodina-druga Orepića neka pobroji taksativno koja to prava, a koja kako on navodi prevelika prava imaju Hrvatski Branitelji?

Zatim molim neka pobroji prava iz zakona o Hrvatskim Braniteljima koja je sam konzumirao, ako je. I na kraju neka ga pitam kad se već toliko brine za “građane” i drži regula,poštivanja zakona,pravice i poštenja, kako je uspio svoju ljubavnicu s neadekvatnom stručnom spremom za struku kojom se bave ubaciti državnu tvrtku na čelno mjesto u toj državnoj tvrtki?

Nije li ta osoba ostvarila prevelika prava i privilegije,veću plaću od prosječne hrvatske mirovine ali i primanja 90% hrvatskih branitelja samo zato eto što je “jahala” na ministru unutrašnjih poslova i saborskom zastupniku.

Poradi digniteta tvrtke neću je za sada imenovati ali mogu kazati ako je potrebno i ime ljubavnice i tvrtke. Zatim bih Vas priupitao iskrenosti i poštenja radi što je sa trakom za trčanje vrijednom cca 43 000 kuna koju ste prisvojili za vrijeme ministrovanja tražeći  neka se sa nje makne inventurni broj.

A onda na kraju kad već pričamo o tomu koliko je tko zaslužan, neka spomenem stan od nekih 70 kvadrata koji ste iznajmili od svoje rodbine a koji Sabor, točnije država sufinancira sa nekih 5 000 kuna. Tko o čemu kurve o poštenju, nije li tako? Očekujem odgovor gospodine Vlaho Orepić.  Hvala

P.S.  Jako malo ostvarenih prava imaju hrvatski branitelji. Vi bi kao državni dužnosnik i saborski zastupnik to trebali znati. Zakonski zaslužena prava i zasluge imaju stradalnici Domovinskog Obrambenog rata, dakle invalidi, poginuli, nestali i njihove obitelji. Nas 72 000 sveukupno invalida, udovica i nestalih.

A što je s privilegijama još uvijek 16.980 partizana čije privilegije (tako piše u zakonu o njima) hrvatski narod plaća više od 70 godina. O tomu nemate prigovora?

Ako je netko i bio u odori Hrvatske vojske ne znači da se borio za Hrvatsku i Hrvate,neki su se borili za sebe, a neki se nastavljaju boriti za ideale zvizde. Tek toliko Vi koji glasujete neka znate.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru

BOGU VJERNI-ZA DOMovinu SPREMNI!

U ime Hrvatskog Vojničkog Reda

ČUVARI DOMOVINE

Mario Maks Slaviček


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

14 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

16 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

19 sati prije