Kategorije Premium sadržaj

MAMIĆ DOBIO OVACIJE U SARAJEVU: ‘Što se čudite, tako me tretiraju svugdje, osim u mojoj Hrvatskoj!’

Širi dalje

Zdravko Mamić boravio je Sarajevu i nazočio  sedmom međunarodnom sportskom simpoziju “Simposar 2018”, a u petak je doživio ovacije prepunog Bosanskog kulturnog centra prilikom premijere filma o Ivici Osimu “Švabo iz Sarajeva”,  autora Sabahudina Topalbećirevića.



Nakon prikazanog filma Mamić se uz osmijeh fotografirao s brojnim posjetiteljima, a sjajnog raspoloženja bio je i prilikom panel rasprave, na kojem su o nogometnim temama govorili hrvatski izbornik Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Mamić je lani u Sarajevu proglašen najboljim menadžerom u regiji, voditelji su ga sada pred prepunom dvoranom pozvali na pozornicu, no Mamić nije htio javno istupati iako nije izbjegao pravi standing ovation u Bosanskom kulturnom centru.

U neformalnim kontaktima zvali su ga i u Beograd, “dođite, nosit će vas na rukama”.

– Što se čudite, tako me tretiraju svugdje osim u mojoj Hrvatskoj. Tamo sam zločinac, neprijatelj broj jedan. Ako sam vladao hrvatskim nogometom duže od desetljeća i bio napadan za sve, onda valjda imam zasluge i za svjetsko srebro, 14 igrača u finalu, za plasman mlade reprezentacije na Euro, za Dinamovo europsko proljeće koje sam sanjao.

Nema igrača u ovoj momčadi kojeg ja nisam doveo do trenera Bjelice, a osigurao sam Dinamu financijski mir prodajom Sose, Benkovića, Ćorića, Soudanija, Hodžića… Zbrojite koliko je to milijuna eura.

Jednostavno, sigurno kojih 40 milijuna eura.

– Amer Gojak je sad reprezentativac BiH zahvaljujući igrama u Dinamu. A Gojak nikad ne bi bio u Maksimiru da nisam otišao po njega u Sarajevo, isplatio i njega i njegov klub Olimpik, prepoznao prije svih da bi mogao biti klasa.

Ti uspjesi svih mojih igrača, od Luke Modrića do njih 14 u finalu SP-a, do rapsodije Dinama, to je ono što me drži i znam da sam radio što treba i da sam nepravedno osuđen, pričao se Mamić prijateljima u Sarajevu.

MP/Foot:Klix.ba


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

7 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

13 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije