Kategorije Premium sadržaj

Marijan Križić: Srbija je džepno izdanje ruskog imperijalizma!

Širi dalje

Politički komentator Marijan Križić  u emisiji Budnica je govorio je o fenomenu Zelenskog, predsjedniku Ukrajine, koji se prometnuo u lidera svoga naroda i svijetlu političku figuru slobodnog svijeta, a do ruske agresije ga je podcjenjivao cijeli svijet.



Je li Putin podcijenio Ukrajinu , Zelenskog, reakcije svijeta i prije svega EU, koja se nikada do sada nije tako odlučno odredila prema državnom međunarodnom nasilju?

Je li Putin sposoban i spreman izazvati nuklearnu kataklizmu ako mu planovi krenu nizbrdo, a čini se da kreću, i gdje je ta kritična točka na kojoj se homogenizira narod oko svoga rukovodstva u ovakvim krizama? To pitanje je Križić objašnjavao u usporedbi ruske agresije danas i srpske nazad 30 godina, prozvavši Srbiju džepnom inačicom ruskog imperijalizma.

Može li Putin preliti dio ratne zbilje iz Ukrajine na jugoistok Europe, preko svojih i srpskih uporišta u Crnoj Gori i na sjeveru Kosova?

Analogno proruskoj i prosrpskoj političkoj agresiji na Crnu Goru u kojoj je naizgled neočekivano jedan od nositelja bio Albanac Dritan Abazović, Križić je pokušao na primjerima u Hrvatskoj pokazati tko bi mogli biti “hrvatski Dritani” i u kojem ih kontekstu valja tražiti.

Gledatelji će se suočiti s neugodnom kronologijom događaja u političkom i ekonomskom, te medijskom spektru i s nositeljima tih zloćudnih implikacija preko predsjednika Milanovića do današnjeg DP-a, gdje je nemoguće odvojiti ruske financijsko-gospodarske od geoplotičkih i sigurnosnih ambicija.
Razgovor koji će mnogima otvoriti oči a mnoge prisiliti na ozbiljno razmišljanje.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

11 sekundi prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

1 sat prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

2 sata prije