Kategorije Premium sadržaj

Miljavac protiv Klemma: S dionicama HEP-a podvaljuje se hrvatskim braniteljima

Širi dalje

Upravni odbor Hrvatskog generalskog zbora zgrožen je viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7 posto dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede, odnosno da se  7 posto tih dionica unese u Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.



Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata, navodi se u zaključcima sa sjednice, održane 7. siječnja.

“Takva potraživanja smatramo podvaljivačkim i nerealnim što očigledno, između ostaloga, imaju za cilj stvoriti jaz, pomutnju i neslogu unutar braniteljske populacije, s konačnom namjerom da se izazove nezadovoljstvo u širokim slojevima hrvatskoga naroda”, ističe predsjednik HGZ-a general Pavao Miljavac.

Dodaje kako se sve to odvija u trenucima, kada je Hrvatskoj više nego ikada potrebno svenarodno zajedništvo  i posvećenost duhovnom, gospodarskom i demografskom oporavku naroda i države.

“Zabrinuti za budućnost Republike Hrvatske za koju smo se nesebično borili u Domovinskom ratu, isto tako nesebično danas u miru, predlažemo da se značajni dijelovi mogućih prodaja dionica ugrade u ostvarivanje ovih ciljeva. Apeliramo da se mudro i oprezno postupa s energetskim potencijalima i nacionalnim bogatstvima Republike Hrvatske”, zaključuju iz Hrvatskog generalskog zbora.

MP/foto:mp


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

8 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

12 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

13 sati prije