Kategorije Premium sadržaj

‘Ministar Lovro Kuščević poklonio mi je bocu vina s likom poglavnika Pavelića’

Širi dalje

Lovro Kuščević, novi je ministar uprave, odgovarajući na upit SDP-ovog zastupnika Arsena Bauka o spomen pločama s pozdravom “Za dom spremni”, spremno je osudio svaki totalitarni režim ma kako se on zvao i rekao da neće dopustiti govor mržnje na bilo koji način.



Što se tiče dvojezičnih ploča u Vukovaru, kazao je, treba u Vukovaru poticati dijalog i zajedništvo te raditi na povezivanju naroda i manjina, a ne na razjedinjavanju.

Kuščević je obrazložio svoj stav o Zakonu o životnom partnerstvu.

“Moj je osobni stav prema LGBT zajednicama ili bilo kakvim seksualnim orijentacijama, vjerskim, nacionalnim takav da nemam nikakve predrasude. Ljude cijenim po njihovom radu i odnosu prema drugim ljudima i neću dopustiti diskriminaciju ni po jednoj osnovi”, rekao je bivši ministar graditeljstva i aktualni ministar uprave.

Kuščevićeve izjave zasmetala je novinara Velimira Bujanca koji je u svojoj emisiji  Lovru Kuščevića kako govori o novoj koaliciji HDZ-a i HNS-a te kako, na upit “Hoće li ići na gay pride”, odgovara “Naravno da neću”.

Nakon videa Bujanec je poslao poruku Kuščeviću:

“Iskoristit ću početak emisije i zamoliti gospodina Lovru Kuščevića da se nađemo negdje da mu vratim bocu vina koju mi je poklonio kad sam bio svojedobno bio kod njega na Braču, dok je još bio u opoziciji. Na toj boci je bila naljepnica s poglavnikom Nezavisne Države Hrvatske, Antom Pavelićem.

Dakle, to mi je ministar poklonio pa ću mu ja to vratiti, s obzirom na to da vjerojatno više neće poklanjati takve boce okolo, a možda će ići i na gay pride”, poručio je Bujanec ministru.

R. I. /Foto:cropix

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

7 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

12 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

12 sati prije