Kategorije Premium sadržaj

Mišetić o hrvatskim licemjerima: Zgražaju se nad Pernarom, a hvale Mesića

Širi dalje

Osim što je protiv Hrvatske svjedočio u Haagu, ovaj tjedan je objavljeno i da je Mesić, kao svjedok tužiteljstva, svjedočio protiv Hrvatske u procesu “Golf na srđu”, vrijednom  500 milijuna kuna.



Odvjetnik Luka Mišetić na Twitteru je odgovori novinaru i fotografu Darku Lesingeru koji se zgraža nad činjenicom da je Ivan Pernar svjedok tužiteljstva u Zambiji.

”Kakav mali pozornosti gladan gad moraš biti da bi samoinicijativno u Africi svjedočio protiv svojih sugrađana. Nedavno su neki Hrvati glasali za ovo”, napisao je Lesinger.

Mišetić je u komentaru povukao paralelu sa svjedočenjem Stjepana Mesića u Haagu, naglasivši pritom da ne misli braniti Pernara, onima koji su u Haagu svjedočili protiv ‘svojih sugrađana”.

”Pitam vrijedi li isti standard i u Haagu? “Kakav mali pozornosti gladan gad moraš biti da bi samoinicijativno u Haagu svjedočio protiv svojih sugrađana.” Pitanje je sadržaj svjedočenja, a ne gdje ili protiv koga”, napisao je Mišetić.

Najpoznatiji hrvatski svjedok haškog tužiteljstva je Stjepan Mesić. On je na u Haagu svjedočio kao zaštićeni svjedok na suđenju Tihomiru Blaškiću. Kasnije je  suđenju u Haagu svjediočio u proscesu protiv Slobodana  Miloševića i Slavka Dokmanovića.

Kada se 2000. izabran za predsjednika,  Tuđmanove transkripte iz ureda s Pntovčaka dilao je haškim istražiteljima i podobnim novinarima. Mnogo godina kasnije branio kako on nije svjedočio protiv Blaškića nego je samo opisivao stav državnog vrha prema BiH.

Osim što je protiv Hrvatske svjedočio u Haagu, ovaj tjedan je objavljeno da je Mesić, kao svjedok tužiteljstva, svjedočio protiv Hrvatske u procesu “Golf na srđu”, vrijednom 500 milijuna kuna, koji je Hrvatska dobila.

Prigovor da je na sud u Haag pozvan kao svjedok i da ga nije mogao odbiti, pod prijetnjom subpone, ne vrijedi u slučaju Golf na Srđu. O tome je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, jedan od svjedoka u korist Hrvatske:

“Susreli smo se na istom letu. Pratilo ga je njegovo osiguranje, tajnica i sve ono što pripada bivšem predsjedniku. Frapantno je da čovjek koji je bio prvi čovjek države ide svjedočiti na sud kao svjedok tužiteljstva. Raspitao sam se i on je mogao odbiti svjedočiti u koristi tužitelja, mogao je slobodno reći ne želim”, rekao je Franković

Mediji koji desetljećima brane bivšeg predsjednika Mesića i smatraju da je svjedočenje u Haagu bila njegova obaveza i moralan čin, danas dovode u pitanje moralnost da jedan Hrvat na na sudu u Zambiji, svjedoči protiv drugih Hrvata  Ma što got mislili o Pernaru. Ili Mesiću.

“O istome uvijek isto”, rekao bi Vlado Gotovac.

To se odnosi i na one koji danas podržavaju Pernara, a pljuju na Mesića tvrdeći da je izrod, lupež i izdajica domovine zbog svjedočenja u Haagu.

M. Marković/Foto: društvene mreže


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

8 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

12 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

12 sati prije