Kategorije Premium sadržaj

Nakon duge i teške bolesti preminula glumica Mirjana Majurec

Širi dalje

Mirjana Majurec preminula je jutros u 5.30 sati na Rebru gdje je primljena prije tjedan dana zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Tužna vijest potvrđena je iz kazališta Gavella.



Mirjana je borbu s teškom bolešću, karcinomom dojke, započela još 2010. godine te je odmah počela s kemoterapijama. Prije četiri godine pojavile su joj se metastaze s kojima se uspješno izborila, ali u ljeto 2018. godine počela je novu bitku.

Njezin sin, poznati mađioničar Luka Vidović krajem prošle godine otkrio je kako se glumici zdravstveno stanje ponovno pogoršalo.

“Majka je trenutačno jako loše, bolesna je. Na žalost, u bolnici je sada, na Rebru, ima treći ili četvrti stadij, opet joj se vratio. Nažalost, u bolnici je sada, na Rebru, ima treći ili četvrti stadij, opet joj se vratio. Zbog mjera je, nažalost, ne smijem ni vidjeti. Ne volim plakati preko medija, ali ona je veliki borac, dvaput ga je pobijedila, pa će i treći. Poznavajući nju, ona je ratnica, pa će sve biti u redu”, rekao je krajem studenog prošle godine.

Mirjana se stanje bilo stabiliziralo, no prije sedam dana ponovno je završila u bolnici gdje je, na žalost, izgubila životnu bitku.

Mirjana je rođena je u Splitu 23. kolovoza 1952. godine, a Akademiju dramskih umjetnosti završila je 1976. godine, te se odmah nakon diplome zaposlila se u kazalištu Gavella. Na daskama Gavelle prvi put nastupila je 1973. godine u predstavi ‘Holderlin’, a u matičnom kazalištu glumila je u još 26 predstava. Osim toga odradila je i dosta predstava gostujući u drugim kazalištima.

U Gavelli je glumila u još 26 predstava, kao što su ‘Scapinove spletke’ J. B. P. Molierea, ‘Zagrljaj’ Ranka Marinkovića, ‘Skup’ Marina Držića, ‘Gospoda Glemabajevi’ Miroslava Krleže, ‘San Ivanjske noći’ Williama Shakespearea.

Gostovala je i u drugim kazalištima diljem Hrvatske. U &td igrala je u predstavama: ‘Don Juan’ – Mollierea, Kafkinom ‘Procesu’, Orwelloj ‘1884’.

Ostvarila je zapažene uloge i na Splitskom ljetu te Dubrovačkim ljetnim igrama. Glumila je i predstavama varaždinskog HNK te zagrebačkih Histriona.

Iza nje su i brojna gostovanja u drugim kazalištima, ali i uloge u filmovima i serijama. Prva filmska uloga bila joj je u filmu ‘Psihopati’ 1974. godine, a između ostalih tu su bile i uloge u filmovima ‘Izbavitelj’, ‘Kraljeva završnica’, ‘Kad mrtvi zapjevaju’ i ‘Ispod crte’.

Na malim ekranima imala je uloge serijama ‘Kapelski kresovi’, ‘U registraturi’, ‘Grlom u jagode’, ‘Nepokoreni grad’, ‘Velo misto’, a za ulogu Bibe u seriji ‘Naši i vaši’ dobila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta.

Mirjana Majurec dobila je od Sterijinog pozorja nagradu za najbolju glumicu za uloga Grube (SKUP, redatelj: Kosta Spaic) te četiri Gavelline nagrade – Skup, Djeca sunca, Amadeus, Prljave ruke. Dobitnica je i Nagrade grada Zagreba – Amadeus.

Bila udana za kolegu Ivicu Vidovića s kojim je dobila sina Luku, a pred oltar su stali 1975.  Deset godina kasnije udala se drugi put, za nogometaša Marka Mlinarića  ( razveli su se 1995.) s kojim je živjela u Cannesu. Par je zajedno dobio sina Ivana, a početkom 90-ih se vratila u Hrvatsku.

Megy M. /Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović: Hvala i slava partizanima!

U selu Lipa, na sjeverozapadu Primorsko-goranske županije, u blizini granice sa Slovenijom, danas je komemorativnim…

12 minuta prije

Španjolci pišu: Modrić je donio odluku! Zna se gdje želi igrati sljedeće sezone

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i 'desetka' madridskog Reala aktualni ugovor s kraljevskim klubom…

36 minuta prije

Gvardiol otkrio najstresniji detalj karijere: “Tresao sam se kao prut. Bilo je, uh…”

Joškp Gvardiol je dao interevju za službene kanale društvenih mreža Manchester Cityja. U intervjuu je…

49 minuta prije