Kategorije Premium sadržaj

Nakon dugo vremena oglasila se Kolinda, nahvalila je jednog političara

Širi dalje

Nakon dugo vremena bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na Facebooku je komentirala političke teme. U objavi se  osvrnula na nastavak sudjelovanja Hrvatske u Inicijativi triju mora.



Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Posebno mi je drago što je danas Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković dao punu potporu i obećao nastavak sudjelovanja Hrvatske u Inicijativi triju mora, koju sam osnovala zajedno s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom. To dokazuje koliko je to snažna platforma za suradnju 12 država članica EU, a njezin uspjeh, te korist koju donosi Hrvatskoj najbolje pokazuje kako Hrvatska može biti aktivan sudionik na međunarodnoj sceni.

Veseli me što će Vlada RH raditi na potpori i promidžbi hrvatskih projekata iz energetike, prometa i digitalizacije koji su na popisu strateških projekata Inicijative, kako bi se prije svega jačala hrvatska energetska neovisnost, prometna povezanost i digitalizacija države i društva, čime će se poboljšati naš ukupni životni standard’, napisala je na Facebooku Kolinda Grabar-Kitarović.

Hrvatska vlada ostaje predana Inicijativi triju mora, rekao je u ponedjeljak na njezinu virtualnom samitu premijer Andrej Plenković i nada se da će suradnja zemalja sudionica osloboditi “ogroman potencijal za rast, povezanost i prosperitet”.

“Moja vlada ostaje predana strateškim ciljevima Inicijative triju mora”, rekao je Plenković na sastanku na vrhu kojem je formalni domaćin Estonija.

Megy M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

12 sati prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

16 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

18 sati prije