Nakon dugo vremena oglasila se Kolinda, nahvalila je jednog političara

listopad 19, 2020 maxportal
Share Button

Nakon dugo vremena bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na Facebooku je komentirala političke teme. U objavi se  osvrnula na nastavak sudjelovanja Hrvatske u Inicijativi triju mora.Njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“Posebno mi je drago što je danas Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković dao punu potporu i obećao nastavak sudjelovanja Hrvatske u Inicijativi triju mora, koju sam osnovala zajedno s poljskim predsjednikom Andrzejom Dudom. To dokazuje koliko je to snažna platforma za suradnju 12 država članica EU, a njezin uspjeh, te korist koju donosi Hrvatskoj najbolje pokazuje kako Hrvatska može biti aktivan sudionik na međunarodnoj sceni.

Veseli me što će Vlada RH raditi na potpori i promidžbi hrvatskih projekata iz energetike, prometa i digitalizacije koji su na popisu strateških projekata Inicijative, kako bi se prije svega jačala hrvatska energetska neovisnost, prometna povezanost i digitalizacija države i društva, čime će se poboljšati naš ukupni životni standard’, napisala je na Facebooku Kolinda Grabar-Kitarović.

Hrvatska vlada ostaje predana Inicijativi triju mora, rekao je u ponedjeljak na njezinu virtualnom samitu premijer Andrej Plenković i nada se da će suradnja zemalja sudionica osloboditi “ogroman potencijal za rast, povezanost i prosperitet”.

“Moja vlada ostaje predana strateškim ciljevima Inicijative triju mora”, rekao je Plenković na sastanku na vrhu kojem je formalni domaćin Estonija.

Megy M. /Foto: pxll

Komentari
Share Button