Kategorije Premium sadržaj

O Banožićevom saborskom mandatu raspravljat će se idući tjedan

Širi dalje

Nakon što je predsjednik Sabora Gordan Jandroković zaprimio zahtjeve bivšeg ministra Marija Banožića za aktivacijom saborskog mandata, sve je proslijedio saborskom Mandatno-imunitetnom povjerenstvu.



Mandatno-imunitetno povjerenstvo zaprimilo je zahtjev za aktivacijom saborskog mandata Marija Banožića, te zahtjev za stavljanjem saborskog mandata Marija Banožića u mirovanje iz osobnih razloga, potvrdio je za tportal predsjednik MIP-a Robert Jankovics.

Banožić, točnije njegova odvjetnica, zahtjeve su poslali u zakonskom roku od 8 dana od razrješenja s ministarskog mjesta, a MIP će, kaže nam Jankovics, o opravdanosti zahtjeva raspravljati u utorak 21. studenog.

Banožićeva odvjetnica Ksenija Vržina jučer je kazala da je ona donijela odluku kao njegova odvjetnica te je podnijela zahtjev Saboru za aktivaciju njegovog saborskog mandata i odmah istovremeno stavljanje tog mandata u mirovanje. Također je podnijela i zahtjev Vladi za 6+6 opciju da koristi pravo šest plaći i 50 posto plaće drugih 6 mjeseci.

Koju će MIP odluku donijeti tek treba vidjeti, međutim Zakon o izborima zastupnika u Hrvatski sabor jasno kaže da se mandat može ‘zamrznuti’, odnosno staviti u mirovanje samo jednom u mandatu.

Banožić je mandat u mirovanje stavio na početku mandata kada je postao ministar.

Hina/Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

U Bleiburgu služena misa za sve žrtve Bleiburške tragedije

Euharistijsko slavlje za sve žrtve Bleiburške tragedije i križnih puteva s kraja Drugoga svjetskog rata,…

8 sati prije

Salveta na kojoj je Messi potpisao za Barcelonu prodana za 888.000 eura

Salveta na kojoj je Lionel Messi 2000. potpisao pristanak za dolazak u FC Barcelonu prodana…

8 sati prije

Sabor sa 79 glasova potvrdo novu vladu Andreja Plenkovića

Mjesec dana od izbora Hrvatska je dobila novu Vladu, treću kojoj je na čelu Andrej…

9 sati prije