Kategorije Premium sadržaj

Odgovor Nenadu Korkutu, smutljivcu iz Ministarstva zdravstva, koji je Subašića proglasio Srbinom

Širi dalje

Nenad Korkut (51) glasnogovornika HZZO-a pri Ministarstvu zdravlja, nakon pobjede Hrvatske nad Danskom, objavio je neobičan post o hrvatskom vrataru Danijelu Subašiću.



“Al da Hrvatska ide dalje zahvaljujući Srbinu…neprocjenjivo! Subašić ❤”, objavio je na svom Facebook profilu Nenad Korkut, glasnogovornik HZZO-a, ali je u međuvremenu obrisao post.

Sve je počelo kad su srpski mediji objavili da Subašićev otac pravoslavne vjeroispovijesti hrvatskog golmana proglasili svojim.

Svi mi koji volimo i gledamo utakmice Vatrenih desetina puta smo svjedočili da Subašić vrlo emotivno izvodi Lijepu našu

, što je vjerojatno pojačno emocijom prema pokojnom prijatelju Hrvoju Ćustiću čiju ima uvijek nosi majici ispod dresa.

“Drago mi je što sam pomogao Hrvatskoj i svom narodu donio veselje”, rekao je nakon utakmice protiv Danske u kojoj je postao heroj nacije. 

Danijel Subašić, vratar reprezentacije i francuskog Monaca, uvijek se sjeti Hrvoja te ispod dresa nosi majicu s likom Hrvoja s natpisom – Zauvijek!

“Danijel i Hrvoje skupa su odrasli i počeli igrati nogomet. Doista su bili kao braća i zato sam Danijela oduvijek doživljavao kao svog sina. Hrvoje je bio stariji, bio mu je čak i uzor, zato ga Danijel toliko poštuje i voli. Eto, igrom sudbine, i tu zadnju loptu koju je Hrvoje pokušao dohvatiti na utakmici s Cibalijom ispucao je Subašić s gola Zadra”, riječi su Svetka Ćustića, Hrvojevog oca.

“Ne čudi me što Danijel na svakoj utakmici ispod dresa nosi majicu s likom mog sina. Vjerujte mi, bilo bi isto i da je obrnuta situacija. Očito je da i Danijelu moj Hrvoje i dalje puno znači, da mu ta majica s Hrvojevim likom daje posebnu duhovnu snagu i energiju”.

Na upite on svom porijeklu Subašić odgovara:

“Ne znam koliko puta moram reći da sam Hrvat i Katolik. Hrvatska je moja domovina i Zadar je moj grad, u kojem sam rođen. Uostalom, kršten sam u katoličkoj crkvi i imam sve katoličke sakramente. Svojim ću radom i djelima potvrditi tko sam i što sam” Amen  🇭🇷

Kazao je to i prije nekoliko godina pa bi ta informacija poznata svim ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj, a trebao ju je znati i glasnogovornik HZZ-oa Nenad Korkut.

“Točno je da se moj otac zove Jovo, ali tvrdim da on sa srpstvom nema veze. On se izjašnjava kao Hrvat pravoslavne vjere. Točno je i to da je moja majka Hrvatica i katolkinja Brkljača iz Raštevića.”

A što i da nije. Što da su mu i otac i majka Srbi, da su pravoslavne vjere i da se on izjašnjava Srbinom? Nenade, bi li ga manje voljeli i bi li on s manje ljubavi i talenta branio za Hrvatsku!?

M. Marković/Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HRT opširno o smrti Ivice Račana, generala Janka Bobetka ni spomenuli nisu

Upravo sam gledao podnevni Dnevnik HTV u kojem bio je prilog o 17. godišnjici smrti…

2 minute prije

Poznata glazbenica: Veleč. Zlatko Sudac je najzaslužniji za moje preobraćenje

Pjevačica Marija Husar Rimac bit ćr jedna od izvođača na koncertima "Progledaj srcem" Laudato TV-a…

49 minuta prije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

2 sata prije