Kategorije Premium sadržaj

Oglasio se Nediljko Dujić: Stevo Žeželj izmišlja uvrede po nacionalnoj osnovi

Širi dalje

NEDILJKO DUJIĆ, predsjednik Županijske skupštine Šibensko-kninske županije, reagirao je na tekst  “Stevo Žeželj: ‘Nisam bio u vojsci tzv. RSK, a kad sam rekao građanski rat, nisam mislio na Domovinski rat’“



U tekstu je objavljeno priopćenje  Steve Žeželja, vijećnika s nezavisne liste Stipe Petrine, u kojem je Dujića prozvao za uvrede na nacionalnoj osnovi.

 

Reagiranje predsjednika Županijske skupštine Šibensko-kninske županije Nediljka Dujića prenosimo u cijelosti

“Poštovani,

U članku pod naslovom „Stevo Žeželj: ‘Nisam bio u vojsci tzv. RSK, a kad sam rekao građanski rat, nisam mislio na Domovinski rat

’“ objavljenom na Vašem portalu www.maxportal.hr 8.8.2017. godine navode se netočni podaci na koje sam dužan upozoriti radi istinitog i cjelovitog informiranja javnosti.

Naime u članku je objavljeno priopćenje gospodina Steve Žeželja u kojemu se insinuira kako sam ga na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Šibensko-kninske županije, prilikom rasprave o lovstvu u županiji i izdavanju dozvola za nošenje oružja, uvrijedio po nacionalnoj osnovi, što najodlučnije odbacujem i zgrožen sam tim pokušajem predbacivanja.

Ovim putem ističem kako odbijam prihvatiti tvrdnje o tome da u vezu dovodim nečiju nacionalnost i mogućnost dobivanja dozvole za nošenje oružja u lovu, s obzirom na to da je ista u isključivoj nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova i uvjetovana je sposobnošću osobe koja podnosi zahtjev za njom, a ne nacionalnošću, vjerskom pripadnošću ili nekim drugim obilježjem.  

Ovim putem moram istaknuti kako mi je izrazito žao što se uz moje ime i na ovakav način vezuju ružne tvrdnje ovog tipa, tim više što kao predsjednik Lovačkog saveza Šibensko-kninske županije znam kako je lovstvo u našoj županiji otvoreno svim građanima, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili neku drugu pripadnost. Uz sve navedeno nikad nisam brojao ničija krvna zrnca niti ljude dijelio po navedenim osnovama i širio mržnju.

Svojim radom na poziciji predsjednika Županijske skupštine Šibensko-kninske županije i drugim društvenim angažmanima zalažem se za vrijednosti u duhu zaštite i promicanja ljudskih prava, demokracije i vladavine prava, stoga su izjave gospodina Žeželja neutemeljene i zaista ne doprinose radu županijske skupštine, čija je posljednja sjednica ionako bila izrazito narušena i ometana od strane gospodina Stipe Petrine.

Ono što je posebice nejasno i zbog čega mi je izrazito žao je to što mi se gospodin Žeželj ispričao nakon sjednice skupštine i uvidio je svoju pogrešku, da bi potom objavio priopćenje koje počiva na neistinama i ponovnim optužbama.

U svrhu istinitog informiranja Vaših čitatelja i odgovora na netočne informacije objavljene na Vašem cijenjenom portalu, molim Vas da u skladu s čl. 56. i čl. 57. Zakona o medijima objavite odgovor.

S poštovanjem,

Nediljko Dujić, predsjednik Županijske skupštine Šibensko-kninske županije”


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

U Austriji osnovana Pivska stranka. Po anketama sigurno ulazi u parlament

Austrijska Pivska stranka (Bierpartei) sudjelovat će na ovogodišnjim parlamentarnim izborima premda je još daleko od…

11 minuta prije

Počela je sezona. Kako prepoznati prave domaće jagode?

Na našim tržnicama sve češće se pojavljuju jagode iz  Grčke, Španjolske, Makedonije i Turske. Voće koje…

29 minuta prije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

15 sati prije