Kategorije Premium sadržaj

Ovaj ogranak HDZ-a protivi se ratifikaciji Istanbulske konvencije

Širi dalje

Općinska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Otok kraj Sinja protivi se ratifikaciji Istanbulske konvencije. Tim povodom priopćenje za javnost uputio je Branko Samardžić, predsjednik otočkog HDZ-a. 



1. Obavještavamo zainteresiranu javnost, osobito stanovnike Općine Otok:

U demokratskom duhu izražavanja mišljenja i uvjerenja, javno se protivimo najavljenoj ratifikaciji „Istanbulske konvencije“ te izražavamo neslaganje s gosp. Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Vlade i HDZ-a, koji provodi samovolju ne uvažavajući mišljenja brojnih hrvatskih uglednika, znanstvenika, kulturnjaka kao i Hrvatske biskupske konferencije. Naglašavamo, općinska organizacija HDZ-a Otok je i do sada bila i dalje ostaje istinski angažirana u borbi protiv bilo kakvog oblika nasilja.

2. Živo dijelimo mišljenje većine stanovnika Općine Otok i članova HDZ-a te se u protivljenju spomenutoj konvenciji još jednom stavljamo uz bok svojega naroda. Naš čin smatramo moralno nužnim, jer na taj način ustajemo u obranu programa HDZ-a, koji se temelji na „domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda“.

3. Neka naš čin, općinske organizacije HDZ-a Općine Otok, u znak protesta protiv ratifikacije Konvencije bude poticaj i drugim općinskim i gradskim organizacijama HDZ-a – osobito onima iz Cetinske krajine – da javno ustanu u obranu programa naše stranke i da jasno artikuliraju neslaganje s navedenom ratifikacijom, uvijek imajući na umu načelo obliti privatorum publica curate.

4. Iskreno se nadamo da postupak ratifikacije neće dobiti potrebnu većinu u hrvatskom parlamentu te pozivamo narodne zastupnike da glasuju protiv ratifikacije. Naše priopćenje i poziv dragim članovima HDZ-a, osobito lokalnim organizacijama, završavamo navođenjem deset temeljnih točki zbog kojih se ne slažemo s najavljenom ratifikacijom.

Uvođenje u zakonodavstvo pojma „roda“, koji je potpuno odvojen, neovisan ili suprotan od „spola“, čime se želi narušiti antropološka istina (sc. genetička, endokrinološka, psihološka, fiziološka, povijesna, filozofska i teološka) o konstituciji ljudske osobe.

Uvođenje u zakonodavstvo potpuno neznanstvenih postavki rodne teorije, koja se temelji – između ostaloga – na marksističkoj ideji o besklasnom društvu i na radikalnom individualizmu.

Pod krinkom borbe protiv stereotipnih uloga, pristupa se iskorjenjivanju tradicionalnog pojmovlja (npr. muž-žena, otac-majka); štoviše – odbacuje se naravni muško-ženski dualitet.

Zakonodavna ekstenzija rodne teorije u rodnu ideologiju, koja se suptilno infiltrira u različite sfere društvenog života (empowerment) i koja nastoji ukinuti tradicijske, obiteljske i religijske vrijednosti.

Protivno načelu supsidijarnosti, u vrtićima, školama i medijima otvara se put za nametanje rodne ideologije (gender ideology); pri čemu se roditeljima ugrožava pravo da budu prvi i povlašteni odgojitelji vlastite djece.

Članice Vijeća Europe, među kojima i Hrvatska, nisu sudjelovale u izradi dokumenta, a važno je istaknuti da se „nikakve rezerve ne mogu staviti u pogledu bilo koje odredbe Konvencije“.

Neprihvatljiv je pritisak zbog moguće ratifikacije, ako znamo da mnoge članice Vijeća Europe nisu ratificirale Konvenciju, a među njima: Češka, Grčka, Mađarska, Irska, Lihtenštajn, Luksemburg, Rusija, Slovačka, Ujedinjeno Kraljevstvo i dr.

Neprihvatljiv je još jedan gubitak dijela suvereniteta, jer bi provedbu Konvencije u svim segmentima nadzirala skupina GREVIO; a uz put spominjemo da njihove dvije članice iz Srbije i Crne Gore navode u službenom životopisu da im je materinji jezik „srpsko-hrvatsko-bosanski“ odnosno „crnogorski-srpsko-hrvatski“, kao da bi se radilo o jednom istom jeziku!?

Ratifikacija „Istanbulske konvencije“ nije bila dio izbornog programa HDZ-a te će sigurno doprinijeti odljevu birača demo-kršćanskog uvjerenja.

Ratifikaciji Konvencije izravno se protive mnogi istaknuti članovi HDZ-a, uglednici, znanstvenici, kulturnjaci; kao i Hrvatska biskupska konferencija, koja je jasno rekla da se na taj način „na mala vrata uvodi rodna ideologija u naše društvo“.

Branko Samardžić, predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Općine Otok

Foto:hdz.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Drago Hedl: “DP se sada priklonio jačoj struji, a to sigurno nije Penavina”

Novinar  Drago Hedl, gostovao je na N1  gdje je komentirao post-izborni dogovor HDZ-a i DP-a.…

4 sata prije

HDZ i DP nakon sastanka: “Imamo obrise nove većine, dogovoreno je 80 posto!”

Sastanak HDZ-a i DP-a o slaganju parlamentarne većine je završen. Čelnik  Domovinskog pokreta Mario Radić…

5 sati prije

Penava objavio što DP traži u pregovorima, Plenković odbija jedan zahtjev

U Banskim dvorima počela je u 16 sati nova runda pregovora tehničkog premijera i predsjednika…

5 sati prije