Kategorije Premium sadržaj

Pas Rocky na prvom zadatku riješio slučaj! Provalnike je namirisao na dva kilometra

Širi dalje

Policijski pas Rocky na svom je prvom službenom zadatku nanjušio provalnički trojac koji je uhićen i osumnjičen za krađu iz skladišta i obiteljske kuće na širem području Garešnice.



Pomoć psa koji je nedavno na Policijskoj akademiji položio ispit za praćenje ljudskog traga zatražili su policajci iz Garešnice istražujući provalu u skladište u Malom Palijašu početkom listopada.

Iz skladišta mjesne trgovine ukradene su tada cigarete, prehrambeni artikli, proizvodi za higijenu i razni alat u vrijednosti oko 10.000 kuna.

Prateći miris Rocky je dva kilometra od provaljenog skladišta reagirao kod dvorišta jedne obiteljske kuće, a što je, kako kažu u policiji, “ukazivalo na sumnju da su osobe koje se nalaze u kući mogući počinitelji kaznenog djela”.

Pretragom kuće pronađeni su “predmeti kaznenog djela”, a protiv osumnjičenih 51-godišnjakinje, 22-godišnjaka i 22-godišnjakinje slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, izvijestila je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska .

Dodaju da su utvrdili kako je trojac odgovoran i za raniju provalu u Velikom Pašijanu, kada su ukrali televizor, radio, posteljinu i zimnicu u vrijednosti od oko 1500 kuna.

– U ovom kriminalističkom istraživanju uvelike je pripomogao policijski pas Rocky koji je u službene redove policije došao prije 14 dana, a kojemu je uz njegovog vodiča ovo bio prvi radni i ponajprije uspješno obavljen policijski zadatak, kažu u policiji.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

23 minute prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

1 sat prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

2 sata prije