Kategorije Premium sadržaj

Pater Mandurić ispričao se Plenkoviću što ga je nazvao ‘najvećim neprijateljem Hrvatske’

Širi dalje

Pater Ivan Ike Mandurić ispričao se jučer premijeru Andreju Plenkoviću zbog statusa objavljenog dan ranije na Facebooku u kojem je, kako sam kaže, “žestoko opleo po Plenkoviću”. Status je u međuvremenu uklonjen.



Mandurić je u statusu objavljenom u utorak rekao da je Plenković “najveći neprijatelj Hrvatske i naroda hrvatskog; njegovog identiteta i suštinskih vrijednosti koje baštini” zbog sabotaže koncerta Marka Perkovića Thompsona na dočeku Vatrenih u Zagrebu.

Mandurić je priznao da je pogriješio i ispričao se Plenkoviću.

Dragi moj svijete!

Vidjeli ste da sam uklonio status od 17.7. u kojemu sam žestoko opleo po Plenkoviću. Nije to bilo pametno ni dobro, pogriješio sam. Stoga sam ga i povukao.

Moje neslaganje u više stvari s politikom Predsjednika Vlade nije nepoznato, ali moram se sada suočiti s činjenicom da su moje izjave, ponajprije u protivljenju s napucima Zakonika Kanonskoga prava, a to sebi ne smijem i neću dozvoliti, jer ljubim Crkvu; a uz to bile su i uvredljive pa tako svakako neprikladne za svećenika.

Ispričavam se i njemu osobno, i svima koje su moje riječi uvrijedile i zbunile, a vidio sam da je takvih bilo puno. Žao mi je zbog iznesenih tvrdnji i načina izražavanja u spomenutom tekstu i ovom prilikom ga povlačim.

Kritiziranja postupaka i djela javnih osoba u raspravama je neizbježno i potrebno, ali trebalo bi se odvijati bez osobnih prozivanja. To zapravo nije ono što smatram svojim stilom, i nije kršćanski.

Bog bio s nama”, napisao je.

Jedna rečenica iz ove isprike nam je zazvonila: ” … moram se sada suočiti s činjenicom da su moje izjave, ponajprije u protivljenju s napucima Zakonika Kanonskoga prava, a to sebi ne smijem i neću dozvoliti, jer ljubim Crkvu… ” mogla bi sugerirati da je isprika uvjetovana s više crkvene instance, odnosno da je provincijal Isusovačke provincije pater Dalibor Renić zapovjedio ispriku i uklanjanje teksta.

M. Marković/Foto:

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković objavio koja tri ministarstva idu Domovinskom pokretu

Nakon što su Hrvatska demokratska zajednica i Domovinski pokret postigli sporazum o formiranju Vlade, medijima…

1 sat prije

Gubitnici bijesni pa sipaju salve uvreda na račun HDZ-a i DP-a. Najžešća je Narikača

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi…

2 sata prije

DP će dobiti tri ministarstva u novoj vladi, energetika im važnija od kulture

Pregovori Domovinskog pokreta i HDZ-a održani ovog prijepodneva rezultirali su konačnim dogovorom o većini, a…

3 sata prije