Kategorije Premium sadržaj

Penava priprema prosvjed za spas Slavonije i Hrvatske: “Pozivam ljude na ulice…”

Širi dalje

Predsjednik Domovinskog pokreta (DP) Ivan Penava najavio je u petak da će ta stranka organizirati prosvjed za spas Slavonije i Hrvatske, jer “ne pristaje na izumiranje Hrvatske u tišini”, a o detaljima prosvjeda će, kaže, izvijestiti prije ljeta.



Penava je prosvjed najavio komentirajući “poražavajuće pokazatelje” Eurostata u kategoriji depopulacije ruralnih prostora. Prema tim pokazateljima, dvije najgore regije u Europskoj uniji u kategoriji depopulacije ruralnih prostora su: Vukovarsko-srijemska s gubitkom stanovništva od 2,5 posto godišnje i Požeško-slavonska županija s 1,7 posto.

Navedeni podaci odnose se na petogodišnje razdoblje između 2015. i 2020., a predsjednik DP-a povezuje ih s vladavinom premijera Andreja Plenkovića i njegovih Vlada te s njihovim brojnim aferama.

“Slušajući Vladu dobiva se predodžba kako smo uspješni i sve je super. Međutim, kad izuzmete PR medijske analitičare koji su na plaći aktualne vlasti, onda vam ostaju poražavajući podaci o tome da smo najgori u Europi”, poručio je. “Ostaju nam ispražnjene kuće, ulice, sela i gradovi, ovo je znak za uzbunu”, dodao je.

Dotaknuo se i uhićenja župana Vukovarsko-srijemske županije Damira Dekanića za kojega tvrdi da zajedno s institucijama godinu dana “zavlači javnost”.

“Gospodinu Plenkoviću je danas iznenađenje i on ne zna i još nije siguran kakvi su krajnji ishodi pa će ipak zaštititi tog župana, a nama svima ostalima govoriti kako mi vršimo pritisak, a oni su za borbu, ironije li, protiv korupcije”, kazao je Penava.

‘Danas Dekanić, jučer Žalac, sutra…’

“Danas je Dekanić, jučer je bila Žalac, sutra će biti Šarić ili Mažar s aferom Bodat, i uvijek će iskakati netko novi, a u tom vremenu, kako govori Eurostat, pet godina je pet izgubljenih godina”, dodao je.

Penava je rekao i da je jedino što legitimno mogu napraviti za spas Hrvatske i Slavonije – pozvati ljude na ulice. Jer, dodao je, na ovo umiranje, izumiranje u tišini, pristati nećemo.

Domovinski pokret organizirat će prosvjed u nekom od slavonskih gradova, i poslati poruke o tome što je potrebno učiniti i koji su izlazni scenariji za Slavoniju.

“Preuzet ćemo i odgovornost za ovaj događaj i kompletnu organizaciju te biti otvoreni prema svima, građanskim inicijativama, udrugama, političkim strankama te medijima”, kazao je Penava te ustvrdio da do promjene “neće i ne može doći s ljudima poput Banožića, Dekanića, Šarića, Plenkovića, Žalac i slične ekipe”.

Hina/Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ivan penava

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

2 sata prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

3 sata prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

5 sati prije