Kategorije Premium sadržaj

Peović opet: “HDZ je kvisilnška tranka”, Jandroković ju ovaj put razočarao

Širi dalje

Katarina Peović, saborska zastupnica Radničke fronte, u srijedu je u Saboru ponovno HDZ nazvala kvislinškom strankom, na što joj je odgovorio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.



Peović se u govoru iznova osvrnula na aferu u INA-u, iz koje je ukradeno više od milijardu kuna. Kazala je da se ta pljačka ne smije zaboraviti i iznova je pozvala na prosvjed protiv HDZ-a, koji je optužila za “predaju energetske suverenosti u tuđe ruke”.

“Ja vas pozivam, kolegice i kolege, da ne stanemo na ovome, da ne padnemo na štoseve. Ne odustanimo od prozivanja HDZ-a i od prosvjeda na koji vas opet pozivamo, od kojega nećemo prestati i na kojem ćemo opet govoriti da je HDZ kvislinška stranka”, kazala je Peović.

“To da je kvislinška stranka, znači da je predala energetsku suverenost u tuđe ruke i ne misli to promijeniti. Ljudi su skeptični da postoji alternativa HDZ-u, ali ja vjerujem da je ima”, dodala je Peović.

Na njen govor reagirao Jandroković, koji joj je ranije zbog sličnih izjava dijelio opomene:

“Ponavljajte vi, samo ponavljajte, neću vam sada ništa, neću vam dati opomenu jer vi živite od toga”, kazao je predsjednik Sabora Jandroković i razočarao zastupnicu Peović.

Peović je i 15. rujna na HDZ-ovu vladu  nazvala kvislinškom nakon čega ju je Gordan Jandroković izbacio iz Sabora na dva dana jer nastavljala govoriti unatoč opetovanim opomenama.

Govoreći o aferi u Ini, Peović je tada rekla da Andrej Plenković voli govoriti da je individualna krivnja u toj tvrtki, ali da nije baš tako.

“Sjetimo se par mjeseci prije presude Međunarodnog arbitražnog suda u kojem će MOL dobiti 200 milijuna dolara od Hrvatske, umjesto da Hrvatska razvlasti MOL od upravljačkih prava jer je u dokazano koruptivnom procesu, MOL je stekao ta prava”, kazala je.

“Većina arbitražnih ugovora u EU je raskinuta. Nakon presude Europskog suda je Europska komisija raskinula niz bilateralnih ugovora koje sadrže klauzulu međunarodnih arbitraža. Hrvatska auto-kolonijalna vlada, kvislinška vlada, ne misli niti jedan taj ugovor raskinuti”, rekla je Peović.

Riječ je, dodala je, o strukturalnoj legaliziranoj korupciji koju HDZ vodi kao kriminalna stranka. “Taj kriminal nije individualan, on je strukturalan, on je sustavan”, kazala je Peović.

M.M: /Foto: Sabor-hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije