Kategorije Premium sadržaj

Plenković uživao u slasnim delicijama i vrhunskim vinima

Širi dalje

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je, u  društvu ministrice Marije Vučković, posjetio VINO.com, festival vina i kulinarstva koji se održava u zagrebačkom hotelu Esplanade.



Festival je otvoren u petak, ove godine će ove godine trajati četiri dana i predstavit će niz vrhunskih izlagača iz Hrvatske i svijeta – od Španjolske i Italije do BiH i Makedonije.  Festival je otvoren od 11 do 18 sati i donosi više nego zanimljiv program za ljubitelje dobrog vina, ali i vrhunske hrane.

Ovogodišnji VINOcom održava se nakon dvije godine stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, a zbog velikog interesa proširen je na četiri dana. Tako će prva dva dana svoje proizvode posjetiteljima predstavljati prva grupa izlagača, a druga dva dana druga grupa.

“Zajedno s  Marijom Vučković posjetio sam 15. VINOcom, međunarodni sajam vina i kulinarstva, koji i ove godine okuplja brojne izlagače i posjetitelje te predstavlja kvalitetne domaće proizvode!”, objavio je premijer kojeg su kamere ulovile u ugodnom  druženju na štandu s vinarima.

Samo neki od izlagača na ovogodišnjem VINOcomu su vinarija Kopjar, Korta Katarina, Skaramuča, Hvar Hills, Šember, vinarija Štampar, vina Tomaz, Poletti, Kolarić, Kurtalj, vinarija Bire i Zure.

Osim toga, posjetitelji će moći kušati napitke različitih domaćih destilerija i OPG-a kao što su PP Orahovica i destilerija Šimić te proizvode mljekare Bosnić, Kodile iz Slovenije i drugih.

U sklopu VINOcoma održat će se i kušanja te radionice, a samo neke od njih su “Rizlinzi – Kopjar vs Njemačka”, zatim “Škrlet – hrvatski vinski biser” te “Hrvatska vina iz amfora”.

Ovogodišnje izdanje festivala, kako su najavili organizatori, posvećeno je kulturi stola, vina i hrani te je namijenjeno kako zaljubljenicima u vina, tako i poslovnim ljudima, ugostiteljima, turističkim djelatnicima i svima zainteresiranima.

Festival je otvoren u petak, cijena cjelodnevne karte iznosi 200 kuna i kupiti se mogu na ulazu u hotel Esplanade. Više informacija možete potražiti na službenoj stranici VINO.com.hr

Ovaj Festival pratimo od njegovih početka, preporučujemo ga svima jer je doista jedna od najpoželjnijih manifestacija u Hrvatskoj. Možete uživati u vrhunskim vinima i biranim delicijama – najbolje od Hrvatske, ali i drugih zemalja – ili kupiti po primjerenim cijenama.

Naš favorit ovaj put je  – ledeno vino Bodren, Hum na Sutli i glasoviti trapist sir “Marija Zvijezda” iz samostana u Delibašinu selu pokraj Vrbasa, nedaleko od  Banje Luke.

M.M. /Foto: Twitter

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

7 sati prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

8 sati prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

8 sati prije