Kategorije Premium sadržaj

Pogledajte lažni video Škorina PR-tima o Tomaševiću! Stručnjakinja objašnjava kako će to završiti

Širi dalje

Umjesto sučeljavanja ideja i načina rješavanja problema u Zagrebu, Škoro je odabrao strategiju prozivanja i prikazivanja Tomaševića i njegovih suradnika sisačima državnog i gradskog proračuna. Pritom kao argument koristi montirane video snimke kojima se kroz blato provlače i oni u koje se najviše kune – heroji Domovinskog rata.


Škoro je prozvao Tomaševića da je napustio glasanje u Skupštini Grada Zagreba kada se donosila odluka da se Blago Zadro, heroj Domovinskog rata, posthumno proglasi počasnim građaninom Zagreba.

U prošlotjednom sučeljavanju na N1 televiziji Škoro je ustvrdio da su to napuštanje “vidjela cijela javnost”.

Tomašević je odmah demantirao te tvrdnje dodavši da, “kada se glasalo o toj točki dnevnog reda, kao i o onoj prije i onoj poslije nje, uopće nije bio u dvorani”, kao ni Zlatko Hasanbegović Ana Lederer koji su na posljednjim parlamentarnim izborima bili na listi Domovinskog pokreta.

Šireći ruke, Škoro je dodao da se “vidi da je u trenutku glasanja rezignirano izašao van”.

“To je režirana snimka, pokazat ću vam to”, uzvratio je Tomašević.

 

Riječ je o snimci emitiranoj u emisiji ‘Bujica’ Velimira Bujanca na Z1 televiziji, koja se širi društvenim mrežama, a možete je vidjeti klikom na ovaj link

. ( Budući da je proglašen lažnim, moguće da je video u međuvremenu obrisan, op. a.)

Tportal piše da su od Gradske skupštine zatražili snimku glasanja o spomenutoj točki, a iz snimke koju su dobili  vidljivo da je u ‘Bujici’ objavljena montirani video.

Inače, odluka da se Blago Zadro proglasi počasnim građaninom Zagreba usvojena je jednoglasno, za nju je glasala i ljevica i desnica, odnosno svi nazočni na sjednici Skupštine.

Službena snimka rasprave i glasovanja o 24. točki 29. sjednice Skupštine vidi se da  Tomašević u trenutku glasovanja o Blagi Zadri nije napustio Skupštinu, što upućuje ja+na jasan zaključak  da je snimka emitirana u emisiji “Bujici” montirana kako bi se lažno stvorio taj dojam.

Evo službene snimke glasanja o proglašenju Blage Zadre počasnim građaninom Zagreba:

O motivima takve kampanje, kao i rezultatu koji bi mogla polučiti, za tportal je govorila komunikologinja dr. Smiljana Leinert Novosel, profesoricu na Fakultetu političkih znanosti.

Zagađivanje javnog prostora

“Škoro je u situaciji da igra na sve ili ništa i zato je odabrao strategiju kakvu je odabrao. On povremeno iznosi novi sadržaj, ali to čini skromno i rijetko. Tip komunikacije koju koristi ne može biti ni uljuđen ni fin, a kamoli pozitivan. On samo dovodi do zagađivanja javnog prostora i novih polarizacija u društvu”, smatra Leinert Novosel.

Dodaje da se nakon ovakvih bitaka u kampanji postavlja pitanje kako će izgledati stvari u Skupštini, u kojoj će se donositi odluke.

“Ti ljudi morat će sjediti zajedno. Komunikacija će zbog svega ovoga sada biti otežana. Na kratki rok njegova kampanja može i dati nekakav rezultat, ali dugoročno je ona štetna jer radi na razdvajanju u društvu”, smatra profesorica.

“Škoro je poluinformiran”

Upitana koji su razlozi prevagnuli za takvu kampanju, Leinert Novosel ističe da je evidentno to da je Tomašević terenski radnik koji poznaje situaciju i gradske probleme jer se njima godinama bavi i poduprt je kvalitetnim savjetima sa strane.

“Škoro tu ispada poluinformirana, odnosno neinformirana osoba”, kazala je Leinert Novosel. Na pitanje koliko kampanja bazirana na lažima može motivirati biračko tijelo obje strane kaže kako ankete pokazuju da će Tomaševićevo biračko tijelo izaći u velikom broju.

“Premda su iznenađenja uvijek moguća, ankete pokazuju da bi rezultat u konačnici mogao biti u visokom postotku na strani Tomaševića. Škorini birači izaći će da bi glasali protiv, ali mislim da njihov broj neće biti prevelik”, zaključila je profesorica Leinert Novosel.

M. Marković/Foto: screenshot


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Kolinda proslavila rođendan, fanovima opisala kako ga je dočekala

Bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović  je 29. travnja proslavila 56. rođendan, a kako ga…

42 minute prije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

1 sat prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

2 sata prije