Kategorije Premium sadržaj

Raspudić kritično o don Josipu Delašu, dvije stvari mu je zamjerio

Širi dalje

“Spreman sam kao lojalan građanin u ovoj neformalnoj izvanrednoj situaciji pustiti da stožer upravlja mojim tijelom. Međutim um i dušu ne dam”, istaknuo je  Nino Raspudić u emisiji Laudato televizije ‘Izdvojeno’.




U  emisiji na temu ‘Imamo li snage nastaviti dalje?’, Raspudić je kazao:

“Ljudima je sve manje do šale. Na početku cijele ove situacije, ljudi su u muci se počeli šaliti. Kao građani trebamo biti lojalni. Treba slušati Stožer, ne napuštam prebivalište. Moje fizičko tijelo je potencijalni prijenosnik virusa. Drugi mogu zaraziti mene i ja njih. Barem mi tako kažu. U redu. To poštujem.

Međutim, ako sam lojalan građanin i ako poštujem stanje izvanredne situacije, iako ona nije proglašena izvanrednom, upitan je i pravni status stožera i svih ovih odluka. Spreman sam kao lojalan građanin u ovoj neformalnoj izvanrednoj situaciji pustiti da stožer upravlja mojim tijelom. Međutim um i dušu ne dam”, kazao je.

“Zadržavam pravo kao slobodan građanin postavljati neka pitanja. Mislim da u tome ništa nije loše”, istaknuo je Raspudić, a osvrnuo se i na preporuke biskupa oko održavanja svetih misa:

“Isto tako kao što ne bih prekoravao vjernika, mislim da to nije mrmljanje, ali neposluh nije dobar. Dakle, nije dobro ne slušati biskupe i kršiti njihove odredbe o ukidanju misa i dolaziti na iste”, naglasio je Raspudić.

Istaknuo je da kao vjernik ima pravo izraziti svoje čuđenje. Upitao se zbog čega rade dućani u kojima je puno veća gužva i veći socijalni kontakt nego što je to na misi.

“Dakle poslušnost, i građanska i vjernička da, inače ulazimo u nered i anarhiju. Međutim imamo slobodu kao građani i savjest kao vjernici i pravo postaviti neka pitanja”, kazao je Raspudić.

R.I./Foto:screenshot

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

4 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije