Kategorije Premium sadržaj

ROJSOV SHOW U BUJICI: Nitko mi to neće zabraniti pa ni Velimir Bujanec

Širi dalje

Gost Bujice na Z1 bio je potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora Ljubo Ćesić Rojs. Naljutio se kada ga je voditelj pitao što je Pavo Miljavac, predsjednik HGZ-a, radio na večeri sa Zoranom Milanovićem.



Emisija je započela u relativno smirenom tonu, a uvodni prilog donio je priču o Filipu Drači, ljevičarskom ekstremistu koji je oskrnavio spomenik dr. Franji Tuđmanu u Zagrebu. Rojs je komentirao:

– Zar vam ništa ne govori to što je Drača iz sela odakle je i Pupovac?! Pozdravljam rad Hrvatske policije koja je vrlo brzo pronašla počinitelja. Treba ga dobro kazniti, a ako to nisu u stanju neka ga predaju nama u Generalskom zboru pa mu to više sigurno neće pasti na pamet!

ZAŠTO KOLINDA NE POMILUJE MERČEPA?!

I onda je krenuo show… Rojs je, ničim izazvan, zamjerio voditelju Bujice što javno kritizira Kolindu Grabar-Kitarović: – Dirnuli ste me u ranu! Ja svoju predsjednicu poštivam i 15 godina sam patio kada su na vlasti bila ona dvojica veleizdajnika…

Voditelj je na to upozorio Rojsa: – Pazite da vas Mesić ne napadne kao Plenković Grmoju, zato jer ste ga nazvali veleizdajnikom! Ne bojite se Stipe Mesića?!

Rojs je odgovario: – Kakav Stipe Mesić i raznorazni Josipovići?! Ja svoju predsjednicu poštujem i žao mi je što je između vas došlo do tog nekog mimoilaženja…

Bujanec je pitao Rojsa: – A zašto vi nju volite?

General odgovara: – Vratila mi je ponos i osmijeh mojoj obitelji i svim mojim prijateljima i suborcima. Onih 15 godina što smo mi pojedinci prošli, takav progon ja ne bih poželio ni ovom Drači što je pošarao Tuđmana!

Bujanec je nastavio: – Kako vi kao potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora komentirate činjenicu da predsjednica odbija pomilovati Tomislava Merčepa? I da do danas nije pomilovala niti jednog hrvatskog branitelja…

Rojs: – Ona ima svoju komisiju. Ja sam čvrst k’o stijena i još jednom ponavljam da svoju predsjednicu poštujem.. Mislim da će ga predsjednica pomilovati kada sazrije vrijeme, iako je teško bolestan.

Bujanec: – Treba li Merčep možda umrijeti u zatvoru kao i pokojni Đuro Brodarac?!

General odgovara: – Ne treba umrijeti kao Đuro Brodarac. On nije trebao biti u zatvoru niti jedan dan! U svemu tome su najkrivlji suci koji su donijeli takvu presudu bez dokaza i nemojmo sada suditi predsjednicu koja više nema takve ovlasti. Mislim da Tomislav Merčep nije niti tražio da ga se pomiluje.

Voditelj je na to rekao: – Tražili su vukovarski branitelji peticijom koju su predali savjetniku predsjednice Anti Deuru…

Rojs je odgovorio: – To više nije traženje kao što se to nekada radilo. Sada sve mora ići prema pravilima…

IZ GOVORA PREDSJEDNICE IZBAČENI PRALJAK I BRODARAC?!

Voditelj je nakon toga upitao Rojsa: – Kako je moguće da predsjednica ode u Sunju, a ne spomene u svom govoru Slobodana Praljka koji je branio taj kraj?!

Rojs se nije dao: – To je stvar savjetnika predsjednice… Sa njom je bio i Mate Radeljić. Kako se on nije sjetio da joj to napiše?! Vidio sam u Vukovaru prije govora predsjednice kako se njih dvoje dodaju papirima… On nešto napiše, a ona mu vrati, prekriži itd…

Voditelj je nastavio: – Baš ste to dobro primjetili. To je bio jedan od zadnjih govora koje je pisao Radeljić. A što kažete na to da je on upisao Slobodana Praljka i Đuru Brodarca u govore predsjednice za Sunju i Sisak, a da predsjednica to nije pročitala?!

Rojs se šokirao: – Da sam bio na Matinom mjestu, a kada je to izbacila, ako je izbacila, onda bi ja to uslikao da imam materijalni dokaz. A da je izbacila, ja u to ne vjerujem i ja ću je to pitati.

Voditelj Bujice je na to rekao da pouzdano zna kako je predsjednica Praljka i Brodarca ipak izbacila iz svojih govora…

ROJS IZBJEGAVAO ODGOVORE O GRANIĆU I ČOVIĆU…

General Rojs opleo je po Jošku Pari, ali nije znao objasniti zašto ga je Kolinda, nakon izjava protiv Herceg-Bosne i optužbi za korupciju, ipak poslala za veleposlanika u Bruxelles: – Nikada nisam čuo da je Mate Granić izjavio nešto protiv Herceg-Bosne, a Joško Paro se hvalio time…

Na to je Bujanec pitao Rojsa zašto je Mate Granić radio pritisak na Hrvatsku vojsku da ne uđe u Banja Luku i zašto su ljudi ginuli pred Banja Lukom?

Rojs je pokušao obraniti Granića: – Tuđmanu su onda rekli da će, ako se primakne metar prema Banja Luci, biti spriječen povratak Baranje i istočne Slavonije u sastav Hrvatske…

Voditelj je nastavio u svom stilu: – A za što su ginuli moji Zagorci kraj Banja Luke?! Jesu li ginuli za to da Dragan Čović ide na proslavu tzv. Dana ‘Republike Srpske’ gdje je odlikovan i ratni zločinac Lisica?!

Rojs : – Mogao bi vam o Lisici pričati godinama… Mi nismo to mogli očuvati i svima je dobro poznato…

Bujanec prekida Rojsa: – Ali ja sam vas pitao o tome je li uredu da Dragan Čović ide tamo?

Rojs: – Ne možete se vi sada zatvoriti u jedan geto i ne razgovarati ni sa kime, morate razgovarati i sa crnim vragom, kako je to Tuđman rekao.

Voditelj je nastavio: – Ali Tuđman je s Miloševićem pregovarao, a nije odlazio na fešte kod njega. Uostalom, zašto Čović taj dan nije otišao u Buhine kuće?!

Rojs se napokon složio s voditeljem: – Trebao je ići tamo! Bio sam ja i u Križančevom selu.

Govoreći o akcijama Hrvatske vojske Tojs je spomenuo uspješnu akciju koju je izveo HOS, pod zapovjedništvom Marka Skeje, a danas im zabranjuju pozdrav Za dom spremni.

Rojs:- A zašto sam spreman nego za Dom!, Tko će meni to zabraniti. Za dom sam spreman i do groba ću biti. Nitko mi to neće zabraniti pa ni ti Velimire Bujanac.

SVAĐA ZBOG VEČERE ZORANA MILANOVIĆA I PAVE MILJAVCA

Bujanec je silno naljutio generala Rojsa kada je na ekranu objavio sliku predsjednika Hrvatskog generalskog zbora Pave Miljavca sa Zoranom Milanovićem na večeri… Pitao je svog gosta: – Jeste li vi kao potpredsjednik Generalskog zbora, raspravili s Miljavcem što je radio na večeri s Milanovićem?

Rojs je ljuto odgovorio: – Što ja imam raspravljati?! On nije maloljetan čovjek. Ako mislite da će generali podržati Milanovića, to nije točan podatak.

Voditelj je pitao: – A što ako će predsjednik Hrvatskog generalskog zbora podržati Milanovića?

Rojs je odgovorio: – To može učiniti u svoje ime, a on bez Upravnog odbora ne može ništa odlučiti. Varaju se svi oni koji misle da će Zbor podržati Milanovića, a ne Kolindu.

Na kraju burne rasprave voditelj je pitao generala: – Pa kako će to izgledati; Rojs podržava Kolindu, a Miljavac Zokija?!

General Rojs na to je odgovorio: – Nismo se mi podijelili i nemojte dušu griješiti. Mi smo u Generalskom zboru raspravljali o tome i niti jednom riječju nije bilo rečeno da se podrži Milanović, ako se kandidira…

Bujanec je završio: – Kakva je razlika između Milanovića i Kolinde, kada znamo da su i Milanović svojedobno i Kolinda sada, držali Joška Paru za veleposlanika, unatoč sumnjama u korupciju?

Rojs je zaključio raspravu: – Može i mene Milanović pozvati na večeru, ali nitko ne može promijeniti moje mišljenje i da ću se mlatarati radi jednoga ručka.

Ljubo Ćesić Rojs u Bujici je podržao generala Damira Krstičevića, uz napomenu da se zalaže za kupnju novih borbenih zrakoplova F16, izravno od Amerikanaca.

R.I. /Foto:screesnhot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

8 sati prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

12 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

14 sati prije