ROJSOV SHOW U BUJICI: Nitko mi to neće zabraniti pa ni Velimir Bujanec

26 siječnja, 2019 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Gost Bujice na Z1 bio je potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora Ljubo Ćesić Rojs. Naljutio se kada ga je voditelj pitao što je Pavo Miljavac, predsjednik HGZ-a, radio na večeri sa Zoranom Milanovićem.Emisija je započela u relativno smirenom tonu, a uvodni prilog donio je priču o Filipu Drači, ljevičarskom ekstremistu koji je oskrnavio spomenik dr. Franji Tuđmanu u Zagrebu. Rojs je komentirao:

– Zar vam ništa ne govori to što je Drača iz sela odakle je i Pupovac?! Pozdravljam rad Hrvatske policije koja je vrlo brzo pronašla počinitelja. Treba ga dobro kazniti, a ako to nisu u stanju neka ga predaju nama u Generalskom zboru pa mu to više sigurno neće pasti na pamet!

ZAŠTO KOLINDA NE POMILUJE MERČEPA?!

I onda je krenuo show… Rojs je, ničim izazvan, zamjerio voditelju Bujice što javno kritizira Kolindu Grabar-Kitarović: – Dirnuli ste me u ranu! Ja svoju predsjednicu poštivam i 15 godina sam patio kada su na vlasti bila ona dvojica veleizdajnika…

Voditelj je na to upozorio Rojsa: – Pazite da vas Mesić ne napadne kao Plenković Grmoju, zato jer ste ga nazvali veleizdajnikom! Ne bojite se Stipe Mesića?!

Rojs je odgovario: – Kakav Stipe Mesić i raznorazni Josipovići?! Ja svoju predsjednicu poštujem i žao mi je što je između vas došlo do tog nekog mimoilaženja…

Bujanec je pitao Rojsa: – A zašto vi nju volite?

General odgovara: – Vratila mi je ponos i osmijeh mojoj obitelji i svim mojim prijateljima i suborcima. Onih 15 godina što smo mi pojedinci prošli, takav progon ja ne bih poželio ni ovom Drači što je pošarao Tuđmana!

Bujanec je nastavio: – Kako vi kao potpredsjednik Hrvatskog generalskog zbora komentirate činjenicu da predsjednica odbija pomilovati Tomislava Merčepa? I da do danas nije pomilovala niti jednog hrvatskog branitelja…

Rojs: – Ona ima svoju komisiju. Ja sam čvrst k’o stijena i još jednom ponavljam da svoju predsjednicu poštujem.. Mislim da će ga predsjednica pomilovati kada sazrije vrijeme, iako je teško bolestan.

Bujanec: – Treba li Merčep možda umrijeti u zatvoru kao i pokojni Đuro Brodarac?!

General odgovara: – Ne treba umrijeti kao Đuro Brodarac. On nije trebao biti u zatvoru niti jedan dan! U svemu tome su najkrivlji suci koji su donijeli takvu presudu bez dokaza i nemojmo sada suditi predsjednicu koja više nema takve ovlasti. Mislim da Tomislav Merčep nije niti tražio da ga se pomiluje.

Voditelj je na to rekao: – Tražili su vukovarski branitelji peticijom koju su predali savjetniku predsjednice Anti Deuru…

Rojs je odgovorio: – To više nije traženje kao što se to nekada radilo. Sada sve mora ići prema pravilima…

IZ GOVORA PREDSJEDNICE IZBAČENI PRALJAK I BRODARAC?!

Voditelj je nakon toga upitao Rojsa: – Kako je moguće da predsjednica ode u Sunju, a ne spomene u svom govoru Slobodana Praljka koji je branio taj kraj?!

Rojs se nije dao: – To je stvar savjetnika predsjednice… Sa njom je bio i Mate Radeljić. Kako se on nije sjetio da joj to napiše?! Vidio sam u Vukovaru prije govora predsjednice kako se njih dvoje dodaju papirima… On nešto napiše, a ona mu vrati, prekriži itd…

Voditelj je nastavio: – Baš ste to dobro primjetili. To je bio jedan od zadnjih govora koje je pisao Radeljić. A što kažete na to da je on upisao Slobodana Praljka i Đuru Brodarca u govore predsjednice za Sunju i Sisak, a da predsjednica to nije pročitala?!

Rojs se šokirao: – Da sam bio na Matinom mjestu, a kada je to izbacila, ako je izbacila, onda bi ja to uslikao da imam materijalni dokaz. A da je izbacila, ja u to ne vjerujem i ja ću je to pitati.

Voditelj Bujice je na to rekao da pouzdano zna kako je predsjednica Praljka i Brodarca ipak izbacila iz svojih govora…

ROJS IZBJEGAVAO ODGOVORE O GRANIĆU I ČOVIĆU…

General Rojs opleo je po Jošku Pari, ali nije znao objasniti zašto ga je Kolinda, nakon izjava protiv Herceg-Bosne i optužbi za korupciju, ipak poslala za veleposlanika u Bruxelles: – Nikada nisam čuo da je Mate Granić izjavio nešto protiv Herceg-Bosne, a Joško Paro se hvalio time…

Na to je Bujanec pitao Rojsa zašto je Mate Granić radio pritisak na Hrvatsku vojsku da ne uđe u Banja Luku i zašto su ljudi ginuli pred Banja Lukom?

Rojs je pokušao obraniti Granića: – Tuđmanu su onda rekli da će, ako se primakne metar prema Banja Luci, biti spriječen povratak Baranje i istočne Slavonije u sastav Hrvatske…

Voditelj je nastavio u svom stilu: – A za što su ginuli moji Zagorci kraj Banja Luke?! Jesu li ginuli za to da Dragan Čović ide na proslavu tzv. Dana ‘Republike Srpske’ gdje je odlikovan i ratni zločinac Lisica?!

Rojs : – Mogao bi vam o Lisici pričati godinama… Mi nismo to mogli očuvati i svima je dobro poznato…

Bujanec prekida Rojsa: – Ali ja sam vas pitao o tome je li uredu da Dragan Čović ide tamo?

Rojs: – Ne možete se vi sada zatvoriti u jedan geto i ne razgovarati ni sa kime, morate razgovarati i sa crnim vragom, kako je to Tuđman rekao.

Voditelj je nastavio: – Ali Tuđman je s Miloševićem pregovarao, a nije odlazio na fešte kod njega. Uostalom, zašto Čović taj dan nije otišao u Buhine kuće?!

Rojs se napokon složio s voditeljem: – Trebao je ići tamo! Bio sam ja i u Križančevom selu.

Govoreći o akcijama Hrvatske vojske Tojs je spomenuo uspješnu akciju koju je izveo HOS, pod zapovjedništvom Marka Skeje, a danas im zabranjuju pozdrav Za dom spremni.

Rojs:- A zašto sam spreman nego za Dom!, Tko će meni to zabraniti. Za dom sam spreman i do groba ću biti. Nitko mi to neće zabraniti pa ni ti Velimire Bujanac.

SVAĐA ZBOG VEČERE ZORANA MILANOVIĆA I PAVE MILJAVCA

Bujanec je silno naljutio generala Rojsa kada je na ekranu objavio sliku predsjednika Hrvatskog generalskog zbora Pave Miljavca sa Zoranom Milanovićem na večeri… Pitao je svog gosta: – Jeste li vi kao potpredsjednik Generalskog zbora, raspravili s Miljavcem što je radio na večeri s Milanovićem?

Rojs je ljuto odgovorio: – Što ja imam raspravljati?! On nije maloljetan čovjek. Ako mislite da će generali podržati Milanovića, to nije točan podatak.

Voditelj je pitao: – A što ako će predsjednik Hrvatskog generalskog zbora podržati Milanovića?

Rojs je odgovorio: – To može učiniti u svoje ime, a on bez Upravnog odbora ne može ništa odlučiti. Varaju se svi oni koji misle da će Zbor podržati Milanovića, a ne Kolindu.

Na kraju burne rasprave voditelj je pitao generala: – Pa kako će to izgledati; Rojs podržava Kolindu, a Miljavac Zokija?!

General Rojs na to je odgovorio: – Nismo se mi podijelili i nemojte dušu griješiti. Mi smo u Generalskom zboru raspravljali o tome i niti jednom riječju nije bilo rečeno da se podrži Milanović, ako se kandidira…

Bujanec je završio: – Kakva je razlika između Milanovića i Kolinde, kada znamo da su i Milanović svojedobno i Kolinda sada, držali Joška Paru za veleposlanika, unatoč sumnjama u korupciju?

Rojs je zaključio raspravu: – Može i mene Milanović pozvati na večeru, ali nitko ne može promijeniti moje mišljenje i da ću se mlatarati radi jednoga ručka.

Ljubo Ćesić Rojs u Bujici je podržao generala Damira Krstičevića, uz napomenu da se zalaže za kupnju novih borbenih zrakoplova F16, izravno od Amerikanaca.

R.I. /Foto:screesnhot


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •