Kategorije Premium sadržaj

Ruža Tomašić: Pupovac sve više podsjeća na Raškovića i Martića

Širi dalje

Zastupnica Hrvatskih suverenista u EP Ruža Tomašić poručila je u subotu kako je retorika čelnika SDSS-a Milorada Pupovca “sve više podsjeća na Raškovića, Babića i Martića koji su sličnom retorikom strašili pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj i okretali ih protiv njihove domovine”.



Tomašić se na svome facebooku referirala na Pupovčeve izjave nakon nedavnih napada na građane srpske nacionalnosti kod Knina u kojima je među ostalim, Hrvatsku usporedio s NDH te najavio obraćanje međunarodnim institucijama zbog kršenja manjinskih prava.

“Milorad Pupovac iz dana u dan sve više podsjeća na Raškovića, Babića i Martića koji su sličnom retorikom strašili pripadnike srpske manjine u Hrvatskoj i okretali ih protiv njihove domovine. Tad je nametanje stigme ustaštva hrvatskom narodu i državi služilo kao priprema za velikosrpsku agresiju”, istaknula je Tomašić.

Vladajuće je pak prozvala zbog nedostatka hrabrosti da koalicijskog partnera pitaju “zašto dolijeva ulje na vatru”.

“Da vladajući imaju hrabrosti i integriteta, priupitali bi Pupovca u čijoj je sad službi i zašto dolijeva ulje na vatru kad to nije u interesu ni srpske manjine ni hrvatske većine. Svako nasilje treba osuditi, a počinitelje kazniti sukladno zakonu, dok je politiziranje potpuno kontraproduktivno i stvara dodatne frustracije koje mogu uroditi samo novim nasiljem”, poručila je Tomašić na svom facebooku.

U Uzdolju i Đevrskama kod Knina u srijedu su napadnuti gosti kafića srpske nacionalnosti koji su gledali prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

19 minuta prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

40 minuta prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

1 sat prije