Kategorije Premium sadržaj

Samatrali su ju ‘lijepom, a glupom’, a ona ih je olakšala za 8 milijuna eura

Širi dalje

Njemačka policija još uvijek traga za Yasemin Gündogan (28) iz Bremena koja je iz tvrtke u kojoj je radila ukrala 8 milijuna eura. Mediji su je proglasili ”lijepom kradljivicom”, a javnost prati s velikim zanimanjem svaki detalj koji se o njoj otkrije.



Prije nekoliko dana policija je objavila njezinu fotografiju i od tada njemački mediji ne prestaju pisati i istraživati život Yasemin Gündogan. Nazivaju je lijepom kradljivicom, a čak detalje o Yasemin je otkrio i jedan njezin školski prijatelj.

Za njemački Bild je rekao kako je još kao dijete Yasemin Gündogan (28) željela biti bogata i lijepa. Nosila je odjeću iz jeftinijih trgovina, ali je sanjala o luksuznom životu. Je li je taj njezin san učinio pljačkašicom? Moguće.

– Svi smo mislili da nije toliko bistra – rekao je školski kolega, prenosi Fenix-magazin. 

No, čini se kako je lijepa Yasemin dovoljno bistra da izvede jednu od najspektakularnijih pljački u Njemačkoj.

Bild piše kako je Yasemin s majkom i mlađom sestrom živjela u gradskoj bremenskoj četvrti Tenever. Navodno joj je otac pronašao posao u tvrtki za prijevoz novca.

Istražitelji se sada oslanjaju na informacije koje bi im mogli dati stanovnici. Glasnogovornica policije je rekla kako traže informacije o tome gdje se žena nalazi i gdje se nalazi novac. Osim toga, istražitelje također zanimaju tragovi mogućih sudionika u pljački.

Istraga se provodi zbog posebno ozbiljnog slučaja krađe. Prema javnom tužiteljstvu, za to je predviđena zatvorska kazna do deset godina.

Fenix-magazin.de  piše da Yasemin Gündogan u tvrtki bila odgovorna za pakiranje i sigurni prijevoz novca. U petak, 21. svibnja ukrala je kontejner s nekoliko vreća napunjenih novcem, a zatim otvorila bolovanje.

Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije. Prema prethodnim istragama, kontejner s brojem 06414 ubačen je u crni Mercedes-Benz, model Vito, registracijskog broja HB-DW 143. Registracijske pločice prethodno su ukradene 21. svibnja 2021. između 16 i 17 sati u Bremenu, na području Wolfskuhlenwega.

Automobil je unajmljen 19. svibnja u berlinskoj gradskoj četvrti Spandau i potom vraćen na duhovski vikend u dvorište tvrtke koja ga je iznajmila.

Policija je objavila fotografiju Yasemin Gündogan i moli stanovnike koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj ili ostalim pomagačima neka jave u Odjel kriminalističke istrage u Bremenu.

D.M. /Foto: PolizeiBremen


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

27 minuta prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

2 sata prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

14 sati prije