Kategorije Premium sadržaj

Siniša Kovačić emotivno se oprostio od časne sestre Karoline: “Baš sam ju volio!”

Širi dalje

Siniša Kovačić, biši ravnatelj Hrvatske radio-televizije, danas urednik Hrvatskog katoličkog radija emotivnom objavom oprostio se od preminule časne sestre Karoline Miljak.



Časna sesttra Karolina Miljak, voditeljica Ureda za pastoral Roma HBK i članica Družbe Klanjateljica Krvi Kristove, preminula je je u 72. godini života u subotu 8. siječnja u zagrebačkoj bolnici od posljedica zaraze koronavirusom.

“Baš sam je volio! Iako smo se poznavali svega četiri godine, od prvog dana susreta u zgradi Hrvatske biskupske konferencije i prvog zajedničkog čaja, nije prošao gotovo ni jedan dan, a da nije svratila, ćirnula ili me priupitala – kako sam?!

Časna s. Karolina Miljak svaki petak klanjala se i molila pred Presvetim za mene, moju obitelj i HKR. Činila je to s posebnom ljubavi prema svima nama i razumijevanjem jer je znala koliko težak i odgovoran posao radimo. Dovoljan joj je bio moj pogled i odmah je znala kakve sam volje, a na iscrpljenost ili zabrinutost znala je uzvratiti – molitvom.

“Upravo sam izmolila krunicu u kojoj ste bili Vi, Vasa draga obitelj i svi djelatnici HKR-a koje s tolikom ljubavlju i profesionalnoscu animirate; molim Boga da Vam bude snaga i velika nagrada sada i jedanput u vjecnosti, puno pozdrava, s.Karolina”

Ovo je samo jedna u nizu posljednih poruka koje mi je poslala i koje čuvam, a iz koje se može iščitati koliko nas je voljela i predavala nas i naše brige kroz svoje molitve Gospodinu.

Plemenita duša s. Karoline noćas je krenula prema vječnosti u zagrljaj Onome kojemu je posvetila cijeli svoj život nadahnut evanđeljem. 52 godine redovništva. Od toga 38 godina u pastoralu Roma. Neka joj je laka ova hrvatska gruda koju je beskrajno voljela.

Nedostajat ćete draga i poštovana ravnateljice Nacionalnog ureda HBK za pastoral Roma, draga s. Karolina. Čvrsto vjerujem da ovozemaljska smrt nema posljednju riječ te da ovo nije rastanak već početak života u vječnosti.

Počivali u miru Božjem”, objavio je Kovačić.

Sprovodni obredi sestre Karoline Miljak bit će u četvrtak 13. siječnja na groblju Mirogoj u 13.20 sati, a misa zadušnica služit će se u župnoj crkvi Sv. Josipa na Trešnjevci u 15.30 sati.

M.M. /Foto: facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vedrana Rudan objavila da ima rak, već je operirana u Zagrebu

Vedrana Rudan objavila je da ima rak. Iz njezinog bloga može se zaključiti da je…

34 minute prije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

3 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

5 sati prije