Kategorije Premium sadržaj

Škorin kandidat za Riječkog župana nije prikupio dovoljno potpisa

Širi dalje

Emil Marinov predstavljen je krajem prošlog mjeseca kao kandidat Domovinskog pokreta za župana Primorsko-goranske županije. Za njegova  zamjenika kandidiran je Zvonko Čapko iz Hrvatske strake prava te Hrvoje Pende, javnosti poznat kao fotograf i član udruge Željke Markić  “Narod odlučuje”.



Marinov je na svom Facebook profilu 21. travnja i službeno objavio da je kandidat Domovinskog pokreta i HSP-a za župana PGŽ-a na predstojećim izborima.

“U nedjelju 16. 5. 2021. biramo novog župana PGŽ. Na ovoj stranici moj tim i ja upoznat ćemo naše sugrađanke i sugrađane sa svime što planiramo napraviti ukoliko dobijemo vaše povjerenje. Uz mene, kao kandidata za župana PGŽ ispred koalicije DP-HSP, kandidati za zamjenike župana su prof. dr. Zvonko Čapko i dr. sc. Hrvoje Pende.
Osim nas trojice, još čitav tim stručnih i kompententnih ljudi stoji vam na raspolaganju. Tu smo – za vas.”

Marinov je predstavljen kao novo lice, dosad nije bavio politikom, opisan je jednostavnim čovjekom kojega zanima obitelj, obrazovanje i posao.

Hrvatska strake prava i Domovinski pokret na izborima za PG županiju, grad Rijeku i ostale gradove u toj županiji, nastupaju u koaliciji. Kandidat za gradonačelnika Rijeke je Moris Hranj, a zamjenik Dragan Starčević.

No, nezamjetno je prošla vijest da Domovinski pokret i Hrvatska stranka prava nisu skupili dovoljno potpisa za kandidaturu Emila Marinova za župana Primorsko-goranske županije.  Kandidat za župana PGŽ-a treba prikupiti 2.500 potpisa.

Tako će, po službenoj objavi na stranicama Državnog izbornog povjerenstva, u utrci za župana Primorsko -goranske županije biti šest kandidata. Kandidat Akcije Mladih je Marko Boras Mandić, u ime HDZ-a Gari Cappelli,  Lista za Rijeku kandidirala je Marinka Koljanina, Zlatko Komadina kandidat je SDP-a, Leonardo Pavela kandidat je Mosta te Iva Rinčić nezavisna kandidatkinja.

Koalicija DP i HSP-a natjecat će se samo za Skupštinu PG županije, a nositelj liste je upravo  Marinov. Drugi na listi je predsjednik HSP-a Nikica Augustinović.

Škorin kandidat za gradonačelnika Rijeke  Moris Hranj po zadnjim anketama ne stoji dobro. Vodi se u rubrici “ostali” jer  trenutno ima podršku manju od jedan posto, a lista za Skupštinu PGŽ-a ima dva posto potpore birača.

M. Marković/Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

17 minuta prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

56 minuta prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

2 sata prije