Kategorije Premium sadržaj

Škorina stranka traži hitnu smjenu Capaka: “Njegova drskost prešla je sve granice”

Širi dalje

Jučer je Građansko-liberalni savez (GLAS) Anke Mrajk Taritaš pozvao Krunoslava Capaka na ostavku na dužnost ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ), a danas im se pridružio i Domovinski okret Miroslava Škore, o čemu je javnost upoznala Karolina Vidović Kišto.



Ostava se traži jer je dopustio Dariju Hrebaku da unatoč mjerama samoizolacije dođe u Sabor.

“Ravnatelj Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo. gospodin Krunoslav Capak, i nakon izbora nastavlja sablažnjavati hrvatsku javnost selektivnim tumačenjem uputa Nacionalnog stožera vezano uz Covid 19.

Prvi slučaj koji je napravio ogromnu štetu hrvatskome turizmu bio je teniski turnir u Zadru. Fotografije koje su dokazale razmjenu fizičkih kontakata između Plenkovića i zaraženog Đokovića trebale su biti dovoljne da se predsjedniku Vlade naloži obvezna dvotjedna samoizolacija. Ta se odredba rigorozno provodila nad hrvatskim državljanima, do apsurda pa čak i u slučaju kada su na njivi sami bili u traktoru!

Činjenica da su državnici kao Merkel i Trudeau samostalno otišli u samoizolaciju pokazuje kako svi moraju biti jednakopravni pred zakonom i ustavom u svojoj državi.

Razina drskosti gospodina Capaka prešla je svaku granicu s najnovijim slučajem zastupnika Hrebaka. Ovaj novi Plenkovićev koalicijski partner dobio je od Capaka nevjerojatno rješenje o prekidu opasnosti da je zaražen i da može druge zaraziti, odnosno, rješenje o trodnevnom prekidu samoizolacije.

Tim rješenjem je vjerodostojnost Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo ponovno narušena, što nanosi ogromnu štetu hrvatskome zdravstvenom sustavu, ali i hrvatskom gospodarstvu. Očito je članak prvi koalicijskog sporazuma između HDZ-a, SDSS-a i partnera uobličen tako da mjere samoizolacije vrijede za sve, osim za njih kada treba glasati u Hrvatskom saboru.

Zato Domovinski pokret traži trenutno razrješenje ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka”, objavila je Karolina Vidović Krišto, članica zastupničkog kluba Domovinskog pokreta Miroslava Škore u Hrvatskom saboru.

Podsjetimo, Krunoslav Capak je na upit Darija Hrebaka je li potencijalni nositelj virusa ako je sad obavio testiranje i test je negativan,  odgovorio da nije prenositelj virusa 36 do 48 sati

“Kao epidemiolog napisao sam mišljenje u kojemu stoje samo činjenice, ništa što nije epidemiološki utemeljeno. Ja mu nisam preporučio niti da ide niti da ne ide u Sabor, ja sam samo napisao činjenice”, izjavio je Capak objašnjavajući okolnosti Hrebakove nazočnosti u Saboru na glasanju o povjerenju Vladi.

M.Marković /Foto:/pxll/hnd

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije