Kategorije Premium sadržaj

Slavko Kojić: ‘Mrak Taritaš je dvaput pucala u Zagreb, a htjela bi biti gradonačelnica’

Širi dalje

SLAVKO KOJIĆ, najdugovječniji zagrebački ministar financija, gostujući u Bujici na Z1 televiziji govorio je o licemjerju Anke Mrak-Taritaš, HNS-ove kandidatkinje za  gradonačelnicu Zagreba.



Naime, Vlada Zorana Milanovića u kojoj je ona bila ministrica, donijela je zakon kojim je smanjen prihod Grada Zagreba za čak 303 milijuna kuna! Golemi novac oduzet je zagrebačkim školama, zdravstvu, socijali – pa čak i vatrogascima! Kojić je priznao da ta informacija teško nalazi mjesto u javnosti, kao da postoji neka zabrana ili je HNS “pokrio” većinu medija…

“Nepobitna je činjenica da je gospođa bila ministrica u Vladi Zorana Milanovića i da je ta Vlada donijela zakon kojim je od 1. siječnja 2015. godine svim jedinicama lokalne samouprave, pa tako i Gradu Zagrebu, uskratila 50 posto prihoda za đake, bolesne, umirovljenike i vatrogasce, dakle za najosjetljivije skupine. To je nevjerojatno, ali istinito!

Ona je participirala u Vladi i digla ruku da se Gradu na godišnjoj razini uskrati 303 milijuna kuna, to je za tri godine više od 900 milijuna kuna! Sudjelujući u toj Vladi, nijednom prigodom nije se pokušala suprotstaviti nasrtaju Vlade na proračun Grada Zagreba, a sada traži povjerenje građana kako bi vodila grad kojem je nanijela golemu štetu,” rekao je Kojić i podsjetio na još jedan pokušaj udara iste Vlade na proračun glavnog grada:

“Pokušali su nam blokirati račun za 337 milijuna kuna, što smo na tri suda dobili u svoju korist. Time smo sačuvali sredstva u iznosu višem od milijardu kuna za tri godine! Ekipa HNS-a i SDP-a u tome me onemogućavala i pokušala ismijati.

Kada smo htjeli da i Skupština participira u obrani gradskih sredstava, stavili su tu temu na 17. točku dnevnog reda, a onda su odgodili raspravu koja se do danas nije dogodila. Ipak, dobili smo satisfakciju na sudu.

Ovo je primjer hipokrizije – netko se natječe za gradonačelnika, a pucao je dvaput u proračun i financije glavnog grada! Njima dati glas znači biti mazohist, znači biti za to da manje novaca dobivaju đaci, umirovljenici, učitelji, vatrogasci.

MP/foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

2 sata prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

3 sata prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

5 sati prije