Kategorije Premium sadržaj

Slovenci objavili kojeg moćnika je zvao petar Ivan Tolj da spriječi špijunsku aferu

Širi dalje

Slovenski POP TV prije dva dana objavio je audiosnimku na kojoj se može čuti da pater Ivan Tolj, jedan od vodećih ljudi  medijskog koncerna Styria u Hrvatskoj, pokušava intervenirati da u slovenskim medijima ne izađe priča o hrvatskom špijuniranju.



Pater Tolj razgovoru kaže da to čini u ime hrvatske vlade

POP TV objavio je da je Tolj razgovarao s direktorom jedne multinacionalne medijske kompanije, a sada je otkriveno kako je riječ o Ludu Bammensu, direktoru za Europu američkog investicijskog fonda KKR.

“Riječ je o fondu koji je do prošle godine bio većinski vlasnik medijske grupe United Group, vlasnik hrvatske televizije Nova TV i televizijske mreže N1. U 2017. godini KKR i United Group također su željeli kupiti slovensku medijsku tvrtku Proplus, koja posjeduje POP TV i Kanal A TV, ali za to nisu dobili suglasnost.

Predsjednik Upravnog odbora KKR-a je David Petraues, bivši general američke vojske i bivši direktor američke tajne službe CIA-e”, piše slovenski portal Siol.

Činjenica da je Tolj nazvao upravo Bamensa, prema tom slovenskom portalu, trebala bi objasniti mnoge događaje koji su se dogodili u posljednje dvije godine.

Siol navodi da su KKR i United Group imali velikih problema s preuzimanjem hrvatskih medija.  Agencija za elektroničke medije nije dozvolila da taa grupacija preuzme najgledaniju hrvatsku komercijalnu televiziju Novu TV. Izgovor je bio vlasništvo nad Total TV-om kojim je imao samo 3 posto udjela na hrvatskom tržištu, no vlasnik kabelske televizije ne može posjedovati medije jer bi to narušilo tržišno natjecanje.

Večernji list u siječnju 2018. godine objavio intervju s Bamensom koji je tada rekao da su izravno pregovarali s hrvatskom vladom. Četiri mjeseca kasnije dobili su odobrenje za preuzimanje Nove TV, a Siol se pita koja je u tome bila uloga patera Tolja.

“Kronologija događaja i najnovija afera mogli bi potvrditi tezu da je Tolj tada lobirao u hrvatskoj vladi u ime KKR-a i da je sada zatražio povrat usluge od Bammensa, što je on odbio”, piše Siol.

M. Marković/Foto:screenshot24.ur

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Lokomotiva – Rijeka 3:1 Lokosi osigurali Dinamu vodeće mjesto

Lokomotiva je pobijedila Rijeku 3:1 u 32. kolu SuperSport HNL-a u Kranjčevićevoj i napravila ogrman…

3 sata prije

Krasnec: Milanović je uporno demantirao, a kad je ulovljen u laži, zašutio je!

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec, autor knjige “Neprijatelji iz čista mira”, gostovao je u emisiji HTV-a…

7 sati prije

Autor knjige o Milanoviću i Plenkoviću otkrio trenutak koji je odredio njihov odnos

Kada je krenulo neprijateljstvo između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Jesu li i u mladosti…

8 sati prije