Kategorije Premium sadržaj

Specijalci, pancirke i duge cijevi u centru Zagreba, Ćosić doveden na sud

Širi dalje

Uz jako policijsko osiguranje na Županijski sud u Zagrebu dovedeni su Petar Ćosić,  zvan Šarac, i drugi suokrivljenici. Tužiteljstvo vjeruje da je Ćosić bio glavni operativac srpskog narkobosa Darka Šarića.



Ćosića i njegove suradnike tereti se za krijumčarenje najmanje 600 kilograma kokaina iz Južne Amerike i likvidaciju Milana Milovca zvanog Cigla u Ekvadoru, koji im je ranije nabavljao kokain. Dio skupine optužen je i za krijumčarenje oružja.

Optužnicom su obuhvaćeni i Manuel Vulić, koji je sredinom prošlog svibnja izručen Hrvatskoj iz Kolumbije, Ante Vrcan, Marko Carević, Dragan Krička, Oliver Čokara, Anđelko Oršulić i Goran Vuk.

Tužiteljstvo vjeruje da su Ćosić i Vulić bili glavni hrvatski operativci balkanskog narkobosa Darka Šarića, koji je optužen u Srbiji, a u Europu je iz Južne Amerike navodno prokrijumčario preko tonu i pol kokaina.

Inače, Petar Ćosić  je 1991., nakon bijega iz JNA, neko vrijeme bio pripadnik Lučkog. Uhićen je još 2011. u akciji Dogma zbog krijumčarenja 339 kilograma kokaina i osuđen na četiri godine.

Prema optužnici u ovom slučaju, Ćosić je od studenoga 2019. do 12. travnja 2022. povezao ostale osumnjičenike i više drugih osoba u Hrvatskoj, Belgiji, Španjolskoj, Njemačkoj, Grčkoj, BiH, Kolumbiji i Ekvadoru zbog šverca kokaina.

Milovac preživio likvidaciju, ali je umro u bolnici

Ćosić je navodno organizirao likvidaciju Milovca jer je bio nezadovoljan njegovim onemogućavanjem ostvarivanja kontakata s dobavljačima droge iz Ekvadora i Kolumbije, kao i odnosom prema Ćosićevoj skupini.

Ćosić je za ubojstvo Milovca zadužio Vulića, koji je u Ekvadoru, posredstvom nepoznate osobe, angažirao također zasad nepoznate osobe za Milovčevu likvidaciju. Milovčeva likvidacija pokušana je 13. studenoga 2020. u Guayaquilu, ali je on preživio te je s teškim ozljedama prebačen u bolnicu.

Nakon obavijesti da je Milovac samo ranjen, Ćosić je navodno atentatorima ponudio dodatni novac za ubojstvo Milovca i policajaca koji su ga čuvali u bolnici te su za likvidaciju angažirana dva Kolumbijca.

Do drugog atentata na Milovca nije došlo jer je u međuvremenu jedan od atentatora uhićen, a  Milovac je umro u bolnici od zadobivenih ozljeda.

D. M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

5 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

10 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

10 sati prije