Kategorije Premium sadržaj

Srbin predao Gatling mitraljez, zakačio ga za prikolicu i dovezao u policiju

Širi dalje

Srpsko ministarstvo unutarnjih poslova produljilo je rok za predaju nelegalnog oružja i streljiva do kraja lipnja u akciji pokrenutoj poslije dvije masovne pucnjave u kojima je u svibnju u školi i dva sela nadomak Beograda ubijeno 18 učenika i mladih osoba, a 20 je ranjeno.




Od 8. svibnja do 8. lipnja predano je više od 62.800 komada oružja i minsko-eksplozivnih sredstava te oko tri milijuna komada streljiva raznih kalibara.

Do kraja lipnja oružje, streljivo i bombe mogu se predati bez posljedica i dokaza o podrijetlu, a nakon toga najavljeni su rigorozni pretresi, kontrole i oštre kazne, uključujući i zatvorske.

Na press konferenciji jučer Vučić se pohvalio podacima o broju predanog oružja, kazavši da je jedan Srbin policiji predao Gatling mitraljez.

“Jučer je u jednom gradu u Srbiji čovjek dovezao Gatling mitraljez, rotirajući mitraljez koji ispali 3.000 metaka u minuti. Čovjek ga je zakačio u prikolicu i donio i hvala mu što je to učinio. To je negdje s ratišta donijeto, američko oružje.

Hvala mu što je to učinio, ali sam šokiran da je netko to imao. Sada je potpuno slobodan, rasteretio je svoju obitelj i sebe. Znate li koliko je to moguće mrtvih i ranjenih.

Srbija je prepuna oružja, nikada nitko nije mogao vjerovati da će u Srbiji dogoditi ono što se dogodilo”, rekao je Vučić.

Prema ranijem izvješću, sačinjenom u globalnoj Anketi o lakom oružju, Srbija i Crna Gora dijele treće mjesto u svijetu po broju oružja u rukama civila, iza SAD-a i Jemena.

Procjenjuje se da civilno stanovništvo na Balkanu ima devet puta više oružja nego vojska i policija, pokazala je ta anketa iz 2018. godine.

M.M. /Hina/Foto: Ilustracija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

U Bleiburgu služena misa za sve žrtve Bleiburške tragedije

Euharistijsko slavlje za sve žrtve Bleiburške tragedije i križnih puteva s kraja Drugoga svjetskog rata,…

9 sati prije

Salveta na kojoj je Messi potpisao za Barcelonu prodana za 888.000 eura

Salveta na kojoj je Lionel Messi 2000. potpisao pristanak za dolazak u FC Barcelonu prodana…

10 sati prije

Sabor sa 79 glasova potvrdo novu vladu Andreja Plenkovića

Mjesec dana od izbora Hrvatska je dobila novu Vladu, treću kojoj je na čelu Andrej…

10 sati prije