Kategorije Premium sadržaj

Što se događa u vodećoj stranci: Šibenski HDZ-ovac ide na izbore sa SDP-om

Širi dalje

Istaknuti šibenski HDZ-ovac Antun Dobra sve je bliže odluci da prihvati ponudu SDP-ova kandidata za gradonačelnika toga grada Josipa Živkovića da mu bude kandidat za dogradonačelnika.



Antun Dobra je šibenski poduzetnik i ugostitelj, javnosti najpoznatiji kao bivši vlasnik kluba ‘Makari’ na Banju – koji nedavno prodao. Da se s Tašom – kako prijatelji zovu Dobru – razgovara potvrdio je i sam Franko Vidović, alfa i omega šibenskog SDP-a, ‘kao i sa svima koji u Šibeniku žele promjene,” piše Slobodna Dalmacija

Sam Dobra kaže pak da su ga zadnjih dana vrbovali i iz drugih stranaka. Zovu ga, kaže, Reformisti, HSS, pa i Hrast i nude mu suradnju za lokalne izbore. Gotovo svi osim ‘njegova HDZ-a’ i sve upućuje na to da će Dobra na kraju pristati na SDP-ovu ponudu.

“Ali ako već idem žrtvovati prefiks HDZ-ovac koji imam, onda mislim da je najbolje da to napravim s najjačom i najkvalitetnijom opcijom. A držim da je SDP-ov kandidat Živković najjači u ovoj priči. Osim toga, iz istog smo sektora, gospodarstva, i obojica smatramo da ideologiji u lokalnoj politici mjesta nema – kaže Dobra. Dodaje i da mu je jedini uvjet za suradnju sa SDP-om, a što je otvoreno kazao Živkoviću, da bude nezavisni kandidat.

Statut je jasan

“S HDZ-om na izbore ne idem. Već dugo nisam zadovoljan stanjem u šibenskom HDZ-u i, iskreno, nisam jedini. Mnogi kuhaju, ali ja sam otvoreno prigovarao jer više nisam htio sjediti u tom društvu – kaže Dobra.

U ovakav pak scenarij predsjednik šibenskog HDZ-a Nedjeljko Dujić ne vjeruje. Kaže da je Dobra hadezeovac i da se nada da će na kraju ipak razmisliti i odlučiti se za svoju stranku.

“Mislim da će Dobra na kraju biti sa svojim hadezeovcima i ja ga pozivam da bude. U HDZ-u ima mjesta i za njega. Mi u stranci nismo još ni krenuli u razgovore o listama, tek nas to čeka iza 1. travnja”, kaže Dujić.

Na pitanje čeka li Dobru izbacivanje iz HDZ-a ako pristane na ponudu SDP-a, Dujić kaže da je Statut stranke tu jasan.

“Svatko tko se kandidira na listi neke druge stanke automatski prestaje biti član HDZ-a”,  poručuje Dujić.

Izbori u Šibeniku – oporba redovito pobjeđuje

Lokalni izbori u Šibeniku uvijek su zanimljivi jer Šibenčani svake četiri godine mijenjaju političku garnituru.

Dosad se nije dogodilo da ista stranka vlada dva mandata zaredom. Napeto će biti i na idućim izborima na kojima se HDZ-ovu aktualnom gradonačelniku Željku Buriću suprotstavlja SDP-ov Josip Živković, relativno novo ime u političkim vodama.

Prije Živkovića kao SDP-ov kandidat za gradonačelnika u Šibeniku konkurirao je Franko Vidović

, no on je ipak odlučio ići u bitku za župana. Svoju kandidaturu za prvog čovjeka grada istaknuo je i Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta, a u tu će bitku i Petar Baranović iz Reformista.

MP/foto:Sibenskilist


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije