Akcija za male genijalce – prijavite se: HEP oprema škole i ulaže u obrazovanje

ožujak 19, 2017 maxportal
Share Button

Već treću godinu i po četvrti put, Hrvatska elektroprivreda pokreće akciju kojom nastoji opremiti što više osnovnih škola računalnom opremom te na taj način pridonijeti razvoju informatičkog obrazovanja.Dosad su provedene tri akcije, tijekom kojih je HEP osigurao donacije čak 100 novih računala za učenike 27 osnovnih škola diljem Hrvatske, a ukupna vrijednost doniranih računala iznosila je gotovo pola milijuna kuna.

Prema podacima Međunarodnog udruženja za vrednovanje obrazovnih postignuća (ICILS) u Republici Hrvatskoj na jedno računalo u školi dolazi čak 26 učenika. Spoznaja o poraznim rezultatima istraživanja potakla je HEP da osmisli projekt kojim će pridonijeti razvoju boljih uvjeta informatičkog obrazovanja u hrvatskim školama. Tako se rodila ideja za pokretanje akcije „Za naše male genijalce“. Akcijom bi HEP školama, koje nemaju adekvatnu informatičku opremu, donirao nova računala.

Ideja je bila akciju organizirati jednom godišnje te je u 2015. godini u naziv akcije dodan simboličan nastavak «runda prva». Osmišljen je i nagradni natječaj, kojim se pozivaju sve osnovne škole u Hrvatskoj da se prijave i snime video kojim će predstaviti ono najbolje iz svoje škole i kraja iz kojeg dolaze te pojasniti zašto su baš njima potrebna računala.

Odaziv je bio izrazito velik, više od 200 prijava u dvije godine, a računala su donirana u Vukovar, Novsku, Požegu, Habjanovce, Slunj, Šibenik, Stankovce i mnoga druga mjesta gdje su osnovne škole imale nedostatan broj računala u odnosu na broj učenika ili je postojeća oprema bila posve dotrajala.

HEP je i ove godine, s ciljem da pomogne u opremanju što više osnovnih škola računalima te da senzibilizira javnost o stanju informatičke opreme u hrvatskim školama, pokrenuo akciju Za naše male genijalce – runda četvrta. Nakon provedenog natječaja, ukupno 50 novih računala, u vrijednosti od 250.000 kuna, bit će donirano školama.

Direktorica Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju HEP-a d.d. poručuje:

«Velika nam je čast što kao društveno odgovorna kompanija možemo dati svoj doprinos hrvatskom školstvu te omogućiti još bolji razvoj i napredak naših najmlađih. Ovo je već četvrta akcija po redu, nakon koje ćemo moći biti zaista zadovoljni jer smo dosad velik broj malih genijalaca razveselili s doniranih 150 novih računala. HEP namjerava nastaviti akcije i donirati nova računala osnovnim školama i u narednim godinama».

Ako je i vašoj školi potrebna nova informatička oprema, pozivamo vas da se prijavite na natječaj. Sve što trebate napraviti je snimiti video i prijaviti se do 29. ožujka na natječaj  Za naše male genijalce – runda četvrta.

MP/foto:promoKomentari
Share Button