Kategorije Premium sadržaj

Sude li Bandiću zbog izjave “U ime obitelji je zadnja zdrava karika ove zemlje” ili zbog kriminala

Širi dalje

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je na početku suđenja ponovio da se ne smatra krivim za pogodovanje udruzi U ime obitelji kojoj je besplatno ustupio gradske štandove i time, po tvrdnjama tužiteljstva, Zagreb oštetio za 300 tisuća kuna.



Zbog čega DORH teretei Bandića?

Građanska inicijativa “U ime obitelji” 11. rujna 2014.  je podnijela zahtjev Gradu Zagrebu ( i gradonačelnicima svih gradova u Hrvatskoj –  njih 127 )  da pomogne volonterima na razne načine, među kojima je ustupanje besplatnog prostora u gradskim novinama i medijima za informacije o izjašnjavanju birača

Nekoliko dana kasnije (19. rujna) Bandić kao gradonačelnik zagreba donosi Zaključak o prihvaćanju pokroviteljstva “nad organizacijom akcije građanske inicijative “U ime obitelji”

Na konferenciji za medije GI “U ime obitelji” objavljuje da će Grad Zagreb pokriti tiskanje letaka i štandove za prikupljanje potpisa za referendum o promjeni izbornog sustava.

Mjesec dana nakon odluke da  o prihvaćanju pokroviteljstva nad organizacijom akcije građanske inicijative U ime obitelji Bandić je uhićen. Uskok i DORH bili su brzi

U veljači 2015. godine USKOK je pokrenuo istragu, zvao predstavnike udruge na informativne razgovore, što je bilo očito zastrašivanje  i politički pritisak zbog da se oslabi inicijativa za promjenu izbornog sustava koji pogoduje HDZ-u i SDP-u, odnosno vodstvu tih stranaka.

Uskok je bio neobično brz 

Iz tog vremena zabilježili smo Bandićevu izjavu za koju mnogi tvrde da je motiv uhićenja i mogla bi biti uzrok  uzrok suđenja.

“Željka Markić koja zagovara obitelj je zadnja zdrava karika ove zemlje. A gradonačelnik Bandić će je podržavati do zadnje kapi krvi”, rekao je nedavno Bandić.

Što je Banadić osigurao udruzi U ime obitelji)  Dao im je 51 štand na korištenje 2 tjedna, besplatan prostor za plakatiranje, osigurao 700 000 edukativnih letaka i jinglove na radio stanicama koje grad financijski podupire.

Novčanih izdataka, osim za tiskanje plakata, praktički nije imao pa su teze o 300.000 kune štete vrlo upitne.

Usporedbe radi , objavio je portal narod.hr, Grada Zagreb i gradonačelnik Bandić 2013. godine bili su pokrovitelji  6. Susreta Lige antifašista jugoistočne Europe – “Dani balkanske ljubavi” ( 24.kolovoz 2013.godine) za što je iz praotračunske zalihe grada Zagreba plaćano 111.240 kuna.

DORH i Uskok za to nije podigao kaznenu prijavu. A kako i bi kad i DORH i Uskok funkcioniraju kao stranački ogranci HDZ-a ili SDP-a.

M. Marković/foto:Hina


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi milan bandić

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

3 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

4 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije