Kategorije Premium sadržaj

Teško stradao bivši župan, pao je s konja, a konj se srušio na njega

Širi dalje

Donedavni župan Požeško-slavonske županije i umirovljeni general Hrvatske vojske, Alojz Tomašević, nezgodno je stradao jučer u Zagrađu, mjestu dvadesetak kilometara jugoistočno od Požege.



Tomašević je sudjelovao u takozvanom pokladnom jahanju, ali po zlu je krenulo kada se konj u jednom trenutku propeo i izbacio ga iz sedla te je pao na drljaču, a konj se potom srušio na njega, piše Telegram.

U bolnici su potvrdili da je zadržan na Traumatologiji. Telegramu je iz kruga osoba bliskih Općoj županijskoj bolnici u Požegi rečeno kako je Tomašević u svemu imao puno sreće. “S obzirom na okolnosti, dobro je prošao”, kaže Telegramov izvor.

“Napukla su mu tri kralješka, ali bez neuroloških oštećenja, tako da bi u konačnici sve trebalo dobro završiti.”

Podsjetimo, Tomašević je u prosincu 2020. na Županijskom sudu u Karlovcu pravomoćno osuđen zbog obiteljskog nasilja. Osuđen je na 10 mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine.

Tomašević je i ranije, dok je bio župan, sudjelovao u pokladnom jahanju, pa je tako – zabilježio je portal Slavonski.hr – početkom ožujka 2019. jašući na konju bijelcu, uzdignuta šešira pozdravio mještane sela Bučje, kroz kojeg su prolazili jahači. Jahanje je tada organizirao Franjo Kovačević, otac optuženog bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića.

”Dobro došli u graničarski kraj, u župu Bučju. Ovo je osmo pokladno jahanje župe Bučje, ali od danas je ono i međunarodno jer ovdje su s nama 20-ak prijatelj iz Tomislavgrada. Pozdravljam drage prijatelje iz cijele Slavonije i one iz Zagreba te iz drugih krajeva.

Neka i nakon ovog dana možemo kazati – bit ćemo bar još 108 godina zajedno ovdje, ovu tradiciju pronositi i čuvati. Nije Slavonija ni siromašna ni jadna, Slavonija široke duše, bogata kulturom, tradicijom i ljepotom, potvrđuje to i ovaj dan”, rekao je župan Tomašević. Pronoseći i čuvajući tradiciju, bivši župan jučer je stradao.

R.I. /Foto: Lipički Compas’s


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

29 minuta prije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

11 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

11 sati prije