Kategorije Premium sadržaj

THOMPSONOV MENADŽMENT: Je li Hina podružnica srpskih ekstremnih medija?

Širi dalje

Dana 19. prosinca 2017.g. Hrvatska izvještajna novinska agencija (Hina) objavila je vijest “Karlovački sud traži žurno saslušanje Thompsona zbog “Za dom spremni” na koncertu u Slunju” uz naznaku da se radi o „ustaškom pokliču“, koju su prenijeli svi mediji u Republici Hrvatskoj pa i šire.



U spomenutoj prijavi protiv Marka Perkovića Thompsona, a na koju se Hina poziva NIGDJE ne piše da je prijavljen zbog „ustaškog pokliča“ što ista ta Hina  u više svojih članaka već navodi.

Hina po tko zna koji put pokušava protuzakonito i suprotno vlastitom statutu okaljati i obezvrijediti rad hrvatskog glazbenika Marka Perkovića dovodeći domoljubnu pjesmu, nastalu tijekom Domovinskog rata, neosnovano u kontekst ustaškog režima.

Hina to radi s namjerom širenja lažnih vijesti jer kao državna agencija ima svoje pretplatnike koji su najveći mediji u Hrvatskoj i koju se uzima za relevantno i nešto što je kao vijest istinito i provjereno. Dokaz navedenoj činjenici jest da su svi najčitaniji mediji u Republici Hrvatskoj prenijeli lažnu vijest Hine i tako je učinili dostupnom cijeloj hrvatskoj javnosti.

Također stoji i činjenica da Hina svojim neistinitim pisanjem pokušava utjecati na Hrvatsko pravosuđe i sudske postupke koje su u tijeku kao i na osnovano povjerenstvo Hrvatskog sabora koje se bavi tom za njih problematikom.

Marko Perković Thompson, kako na spomenutom koncertu tako i na svim ostalim koncertima nije uzvikivao nikakav ustaški poklič već je pjevao svoje pjesme koje su kao i svih drugih autora zaštićene zakonima Republike Hrvatske i koje se kao takve legalno reproduciraju.

Svi pravni subjekti u republici Hrvatskoj dužni su djelovati u skladu i po zakonima Republike Hrvatske, a mi smatramo da to napose moraju pravne osobe koje su u vlasništvu te iste države, a HINA to i jeste.

Kada već Hina ne priznaje osnovne povijesne činjenice, iz ne tako daleke hrvatske povijesti, trebala bi se kao državna izvještajna agencija držati vlastitih temelja, te ne donositi samoinicijativno i subjektivno sud o bitnim činjenicama o kojima su u tijeku sudski postupci.

Hini je dobro poznata notorna činjenica da slogan „Za dom spremni“ nije pozdrav koji se koristio samo u drugom svjetskom ratu već je to pozdrav koji je korišten i devedesetih u Domovinskom oslobodilačkom ratu i Hina to radi iz samo njima poznatih razloga kao što to rade i mediji naših istočnih susjeda koji su izvršili agresiju na Republiku Hrvatsku, za njih sve što je Hrvatsko je i ustaško.

Menadžment Marka Perkovića Thompsona


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Isplivala stara snimka: Tomašević slavi partizane, ali Domovinski rat ne bi slavio

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i pjevač Hladnog piva Mile Kekin prije nešto malo manje od…

5 sati prije

Mehaničar otkrio koji automobil nikad ne bi kupio: “To je hrpa smeća”

Kupovina automobila može biti uzbudljivo, ali i stresno iskustvo. Mehaničar Victor Shack svojim je pratiteljima…

6 sati prije

Glavni tajnik DP-a: “Da, našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a”

Tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro, koji je s Mariom Radićem ključni pregovarač oko sastavljanja nove…

7 sati prije