Kategorije Premium sadržaj

Ugledno indijsko Sveučilište iskazalo veliku čast dr. Draganu Primorcu

Širi dalje

Odlukom Senata Sveučilišta „National Forensic Science University“ iz Republike Indije, prof. dr. Draganu Primorcu je za posebne zasluge u razvoju forenzičkih znanosti dodijeljeno počasno zvanje: profesor emeritus tog sveučilišta.



Sveučilište „National Forensic Science University“ u sastavu je Ministarstva unutarnjih poslova Republike Indije, a odlukom indijskog parlamenta, Sveučilište je proglašeno institucijom od posebnog nacionalnog interesa te od strateške važnosti za Republiku Indiju i saveznu državu Gujarat.

Prof. dr. Dragan Primorac nositelj je titule “Global Ambassador” američkog Sveučilišta Penn State i profesor je na nizu hrvatskih i inozemnih sveučilišta.

Titulu profesor emeritus „National Forensic Science University“  iznimno rijetko dodjeljuje stranim državljanima, a u obrazloženju odluke se navodi da je odluka donesena zbog golemog doprinosa prof. dr. Dragana Primorca razvoju forenzičkih znanosti u svijetu. „National Forensic Science University“  ima stratešku ulogu u edukaciji studenata, djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva obrane,  sigurnosnih agencija, djelatnika pravosuđa i Državnog odvjetništva Republike Indije, te studenata iz brojnih država svijeta.

Sveučilište je smješteno u indijskoj saveznoj državi Gujarat, petoj po veličini u Indiji i broji više od 63 milijuna žitelja.

Veleposlanik Indije Raj Srivastava: „Dodjela počasnog zvanja profesor emeritus prof.dr. Draganu Primorcu  od strane „National Forensic Science University“, iz Gujarata, institucije od posebnog nacionalnog interesa, čini me neizmjerno sretnim. Globalni ugled i znanstvena reputacija prof. dr. Dragana Primorca iz ovog područja, ali i iz brojnih drugih područja znanosti i medicine predstavlja neizmjernu vrijednost za “National Forensic Science University”.

S obzirom na njegovu globalni znanstveni utjecaj i intelektualnu mrežu koju će sa sobom donijeti Sveučilištu i Republici Indiji, ovim se osnažuje partnerstvo Republike Hrvatske i Republike Indije. Poznajući značaj “National Forensic Science University”, ovim imenovanjem će se stvoriti preduvjeti za strateško produbljenje partnerskih i prijateljskih odnosa Republike Indije i Republike Hrvatske.“

Dr. Dragan Primorac:  „Duboko sam zahvalan vodstvu “National Forensic Science University” i svim institucijama Vlade Republike Indije koje su me podržali i koji su mi dodijelili počasno zvanje profesor emeritus. Posebno hvala, potpredsjedniku Sveučilišta prof.dr. Vyasu te gospodinu veleposlaniku Srivastavi na toplim riječima i čestitkama povodom moga imenovanja.

Učinit ću sve kako bi pridonio suradnji institucija Republike Indije i Republike Hrvatske u području  forenzičkih znanosti, ali i svih drugih znanstvenih područja. Isto tako zajedno ćemo nastupati globalno, promovirajući izvrsnost i sve one vrijednosti koji će svijet učiniti boljim mjestom za život.  Osobno ću učiniti sve što je u mojoj moći kako bi doprinio daljnjem razvoju prijateljskih odnosa Republike Indije i Republike Hrvatske.

R.I. / Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Srušen svjetski rekord u skijaškim skokovima. Pogledajte let od 291 metara

Japanski  skijaš-skakač Ryoyu Kobayashi postavio je na Islandu neslužbeni svjetski rekord preletjevši 291 metar, što…

4 sata prije

Jurčević: ‘Vidim se kao ministra kulture, Hasanbegović nije u igri’

Pregovori za formiranje nove parlamentarne većine i nove vlade nastavljaju se u ponedjeljak, a još…

5 sati prije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

6 sati prije