Kategorije Premium sadržaj

HDZ žestoko opalio po DP-u: Sramotno je da pristajete uz prorusku politiku Zorana Milanovića

Širi dalje

Polemika između HDZ-a i Domovinskog pokreta se nastavlja priopćenjima. Utemeljitelji HDZ-a danas su Domovinskom pokretu poručili: “Ostat će zapamćena vaša bešćutnost i nedoraslost u vremenu kada su ruske  granate kidale meso Ukrajinskih civila i branitelja”



Prethodno su iz DP-a objavili da “uskoro dolazi zamjena uloga” te da se aktualnoj vlasti nema na čemu aplaudirati. Iz HDZ-a su odgovorili:

Programska suradnja „po pitanju projekata“, kako ju vi nazivate, ne obvezuje nas da šutimo i da se odričemo vlastitih stavova. A naš je stav da je uskraćivanje vojne pomoći Ukrajini (koja je prva članica UN-a koja je prije trideset godina priznala Hrvatsku,) sramotno, bešćutno i razotkrivajuće kukavičko pristajanje uz prorusku politiku Zorana Milanovića.

Dragi „domovinci“, ne morate „zapisivati i arhivirati,“ jer će iz bez toga ostat pamćeno da sedam mjeseci nakon početka brutalne Ruske agresije, milijuna protjeranih i stotina tisuća poginulih i ranjenih, niste znali koji su ciljevi vojne pomoći Ukrajinu. Da ste u hrvatskom Saboru tražili izradu „cost-benefit analize“ jer vam te činjenice nisu dovoljna podloga za donošenje odluke o pomoći.

Da ste pomoć Hrvatske oružanim snagama Ukrajine proglasili „problemom od manjeg značenja za naše građane“, ali od presudnog značaja za vas, nakon stava Zorana Milanovića da se ta pomoć treba uskratiti. A sve to nakon što je Milanović pozvao na uskraćivanje vojne pomoći Ukrajinu kako bi se rat što prije završio.

Ostat ćete upamćeni po svom stavu da je raspravljati o pomoći Ukrajini jalova stvar, jer to nema utjecaja na vaš životni standard. Sva vaša humanost i solidarnost pokleknula je pred bešćutnošću vaših „cost benefit“ stručnjaka koji su vam izračunali da pomažući drugima „nećete bolje živjeti“, da nećete od toga imati koristi.

Vi ste provoditelji politike koji mrcvarenje ukrajinskog naroda proglašava problemom koji je „nevažan za Hrvatsku“. Nevažan za zapadni svijet. Nevažan, očito, i za vas kao ljude. Nakon što ste im poslali poruku da se pred ruskom agresijom snalaze sami, a agresoru time poručili da ste na strani Zorana Milanovića, povukli ste se u svoje tople domove i izmjenjivali božićne darove sa svojim ukućanima. Ukrajinci su se povukli u skloništa i izmjenjivali informacije o svojim mrtvima i poginulima.

Nevjerojatno je kako ste isticali da je „tisuće hrvatskih života mogle biti pošteđeno da je Hrvatskoj bilo omogućeno da se brani“, i da ste to koristili kao razlog da sada postupite kao on i koji su okretali glavu od Hrvatske. Zbog toga ste sada, kada ste u prilici odlučivati o drugima, odlučili poslati poruku da je to zapravo bilo ispravno.

U trenutku kada je bilo potrebno pokazati solidarnost prema drugima zazivali ste okrenutost prema sebi „jer je jedino to hrabro i državnički“!?! Zar zbilja? Vaše postojanje svodi se na analiziranje „svakog slova i svakog zareza“ i „uredno arhiviranje“. Čega, dragi “suradnici na strogo konkretnim projektima“?

Posvećeni ste „izgradnju i širenje stranačke infrastrukture.“ Na kojim temeljima i kojoj politici? To što se na udaljenosti manjoj nego od Zagreba do Dubrovnika ruše temelji međunarodnog poretka na kojima stoji i naša domovina Hrvatska za vas su „preslabi razlozi„ da bi pokazali svoju ljudskost i solidarnost.

Svoj stav oko Ukrajine potkrijepili ste tvrdnjom da Hrvatska nikome ništa ne duguje. Dugujete li išta sebi i svojim ljudskim dušama? Ili još uvijek i o tome radite „cost benefit“ analize?”, navodi se u priopćenju koje potpisuje Alen Gojak, predsjednik Povjerenstva županijskog odbora Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Splitsko-dalmatinske županije.

R.I. /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

7 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

7 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

7 sati prije